De Tweede Divisie, waar het beloften elftal van Almere City FC in uitkomt, gaat na vandaag verder met 17 teams, in plaats van 18. FC Lienden maakte vanavond bekend dat de club zich per direct terug trekt uit de competitie. De Gelderse club zegt dat er perspectief ontbreekt om op dezelfde voet verder te kunnen blijven gaan op dit niveau.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is download-519x550.jpg
Logo FC Lienden

FC Lienden, dat in 2015 nog algeheel amateurkampioen werd, staat er momenteel niet heel lekker voor. Na afgelopen weekend stond het op de 17e plaats met maar 10 punten en de tekorten die de afgelopen jaren zijn ontstaan in de clubkas, worden niet gedicht door de hoofdsponsors. Daardoor zegt de clubleiding dat de club niet in staat is om op een competitievewijze deel te nemen aan de competitie

Wat dit gaat betekenen voor Jong Almere is nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen de gewonnen punten komen te vervallen. Voor het team van trainer Ivar van Dinteren betekent dit dat het 3 punten verliest op de ranglijst. Op 8 september stonden beide teams in het Yanmar Stadion tegenover elkaar. Jong Almere won die wedstrijd toen met 4-1, de doelpunten van Almeerse zijde werden toen gemaakt door, Goseling, Krant en Bensabouh. FC Lienden speler Jermo Wilsterman , scoorde in de extra tijd een eigen doelpunt.

Wie volgend seizoen de plek van FC Lienden op gaat vullen is nog niet bekend. Voor Jong Almere maakt het wegvallen van Lienden waarschijnlijk niet heel veel uit. De ploeg kan niet promoveren, maar kan wel degraderen als het niet boven Jong Vitesse of Jong Sparta eindigt. De laatste van deze 3 degradeert namelijk naar de Derde Divisie. Momenteel staat Jong 14met maar  5 punten achterstand op Jong Vitesse. De laatst genoemde ploeg won overigens met 2-4 van Lienden, waardoor vermoedelijk ook zij, 3 punten kwijtraken.