FC Köln heeft zich teruggetrokken als sparringspartner van Almere City FC op 1 augustus. Vanwege de aangescherpte Duitse coronamaatregelen kan de ploeg uit Keulen niet naar Nederland afreizen. Almere City FC heeft in KVC Westerlo een nieuwe tegenstander gevonden.

Almere City FC zou oorspronkelijk op 1 augustus aantreden in het Yanmar Stadion tegen FC Köln. Onlangs was de kaartverkoop online gegaan en waren de eerste kaarten al verkocht. Maar Duitsland verscherpte onlangs de coronamaatregelen aan voor personen die van Nederland naar Duitsland moeten reizen. Aangezien het voor de Duitse Bundesliga club niet haalbaar is heeft de ploeg zich terug getrokken als sparringspartner.

KVC Westero uitkomend op het tweede niveau van Belgie is de nieuwe tegenstander op 1 augustus. Het aanvangstijdstip is verplaatst naar 16:00 uur.

Supporters die reeds een kaart voor het duel tegen FC Köln hebben gekocht, kunnen dit entreebewijs gebruiken om naar de wedstrijd tegen deze KVC Westerlo te komen kijken. Ook is het mogelijk geld terug te krijgen. Seizoenkaarthouders die restitutie willen, kunnen zich vanaf maandag melden bij de afdeling Ticketing via ticketing@almerecity.nl