De loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker heeft ervoor gezorgd dat Almere City FC het bekertoernooi begint tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt afgewerkt in het eigen Yanmar Stadion.

Vorig seizoen wist Almere City FC de eerste ronde van de KNVB Beker te overleven door te winnen bij FC, inmiddels TOP, Oss. Het werd toen 0-2 in Brabant door doelpunten van Owusu en Valpoort. In de 2e ronde kwam AZ op bezoek in het Yanmar Stadion dat uitverkocht was. De Eredivisionisten waren die wedstrijd met 0-4 te sterk waardoor het bekeravontuur voor Almere in de 2e ronde ophield. AZ plaatste zich uiteindelijk voor de finale, maar daar was Feyenoord te sterk en wisten de Rotterdammers de beker te winnen. 

Almere City FC gaat dit seizoen natuurlijk weer een gooi doen naar de beker en begint dit jaar dus met een strijd tegen de Schapenkoppen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 25, 26 of 27 september. We houden jullie op de hoogte over de datum en het tijdstip van het begin van het bekeravontuur 2018/2019!

UPDATE: De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 25 september om 19:45!