Tijdens dit seizoen zijn er al meerdere records en reeksen in positieve zin neergezet maar nu is er afgelopen vrijdagavond ook eentje gesneuveld, maar dan wel een negatief record. Namelijk die van de grootste verliespartij in de geschiedenis van de Eerste Divisie. Op 20 Augustus 2010 verloor Almere City FC namelijk met maar liefst 12-1 van Sparta Rotterdam. Dat record is vrijdag door PEC Zwolle volledig aan flarden geschoten. Het won met maar liefst 13-0 van FC Den Bosch. Een klote avond voor oud-Almere City speler Faris Hammouti en trainer Jack de Gier. Hiermee zijn Sparta en Almere City uit de recordboeken geschoten.

Almere City verloor toen met zoveel goals tegen nadat Edwin Dekkers al vroeg in de wedstrijd een, overigens in onze ogen nog altijd onterechte, rode kaart kreeg. Onder leiding van Voskamp die maar liefst 7x wist te scoren werd Almere City toen naar de slachtbank geleid. De laatste goal die avond kwam op naam van Jonathan Robertson die de eretreffer aan Almeerse zijde op zijn naam zette. Hoewel de toen aanwezige supporters uit medelijden gratis drinken kregen van Sparta zullen zij ook blij zijn nu minder vaak herinnert te worden aan deze wedstrijd en dat we tegenwoordig vooral bezig zijn met positieve records de boeken in te schrijven!

Ben je pas sinds kort supporter van Almere City FC en wil je zien waar supporters die al langer meelopen het vroeger mee moesten doen, dan kan je jezelf pijnigen door hieronder de samenvatting te kijken. Overigens nam Almere City hetzelfde seizoen in eigen huis al direct wraak door de terugwedstrijd met 3-0 te winnen in het Mitsubishi Forklift Stadion.