Vrijdag 6 maart speelt Almere City FC een uitwedstrijd bij FC Den Bosch. Deze wedstrijd zal gespeeld worden zonder de fanatieke supportersvakken van FC Den Bosch. De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Den Bosch namelijk gestraft voor ‘verwijtbaar gedrag’ bij de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior die stil werd gelegd door racistische spreekkoren.

FC Den Bosch moet door deze straf de volgende twee thuiswedstrijden, waaronder die tegen Almere City FC, een deel van de tribunes sluiten. Dat betekend dat op de bekende M-side 3 supportersvakken gesloten zullen zijn. De supporters die een seizoenkaart hebben voor de vakken zulllen geen toegang krijgen tot Stadion de Vliert. FC Den Bosch heeft al laten weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

De straf komt voort uit de stilgegelde wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen november. Tijdens die wedstrijd kwamen er racistische leuzen vanuit het vak bij FC Den Bosch, gericht op Mendes Moreira. De speler van Excelsior liep toen van het veld waarop de wedstrijd werd gestaakt.