Ruud Boymans heeft na een lange periode van revalideren een contract getekend tot het einde van het seizoen bij Almere City FC. Daar zit een optie voor nog één seizoen bij.

In mei van 2019 sloot de spits aan bij Almere City FC om weer fit te worden na 2 seizoenen geen wedstrijd te hebben gespeeld, met de gedachte van beide kanten om een contract af te dwingen bij de club. Nu lijkt dat moment gekomen en kan Boymans niet wachten tot hij na jaren weer aan spelen toe kan komen. Hij is de club dankbaar en is blij dat hij zich weer profvoetballer mag noemen, zo laat hij weten op de website van de club: “Dat ik de kans kreeg van Almere City FC om dit traject samen in te gaan, zal ik niet snel vergeten. Ik verheug mij op deze periode, waarin ik mijzelf weer officieel profvoetballer mag noemen. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken.”

Ook algemeen directeur John Bes, die dit nieuws wereldkundig maakte op de nieuwjaarsreceptie, is trots dat het tot een contract met de spits is gekomen: ” We hebben Ruud aangeboden te revalideren bij Almere City FC en afspraken gemaakt voor het moment waarop de revalidatie succesvol blijkt. Vanuit de wens om elkaar te helpen hebben beide partijen uiterste inspanningen geleverd om deze scorende spits weer het veld op te krijgen. Het is een compliment aan Ruud en uiteraard ook aan onze medische staf dat dit is gelukt.”

In het verleden kwam de 30 jarige Boymans uit voor Fortuna Sittard, VVV Venlo, AZ, N.E.C., Willem II, FC Utrecht en Al-Shabab. Bij die clubs scoorde hij 79x in 181 wedstrijden. Zijn laatste jaar in de Eerste Divisie, bij Willem II, scoorde hij maar liefst 27x in 36 wedstrijden. Wanneer Ruud Boymans zijn terugkeer op de nederlandse velden gaat maken is nog niet bekend, maar hij is nu dus wel officieel speler van Almere City FC!