Almere City FC heeft voor het eerst in de laatste periode een nederlaag moeten slikken. Dit gebeurde in Eindhoven waar de plaatselijk FC een geweldig seizoen draait. Het werd 3-1 in het Jan Louwers stadion.

De wedstrijd begon waar Almere City de laatste weken mee bezig was. Met veel inzet en een hoog tempo overrompelde het FC Eindhoven en pakte de controle over de wedstrijd met een doelpunt na 7 minuten. Tim Receveur was de speler die een afvallende bal hard in het doel knalt voor het met 180 man gevulde uitvak. Waar het de laatste wedstrijden resulteerde in een Almere City dat hard op zoek ging naar het tweede doelpunt lukte het in Eindhoven niet om door te drukken naar een grotere voorsprong. Wel was Almere City de betere op het veld, maar dat kantelde na een minuut of 25. Eindhoven schroefde het fysieke en snelle spel iets omhoog, waar Almere City niet meer genoeg gaf om daar onderuit te voetballen. FC Eindhoven kreeg daarmee het overwicht en gaf al 2 signalen af bij het doel van Nordin Bakker. Eerst met nog een goede redding van de doelman maar daarna werd hij al omspeelt. Toen stond verdediger Joey Jacobs nog op de doellijn om de bal weg te koppen. Na 35 minuten spelen viel dan toch de gelijkmaker, Brym kon een afgevallen voorzet het doel in werken via de lat voor de 1-1. Een paar minuten later viel ook de 2-1 nadat Thomas Poll de bal onnodig verloor op de eigen helft. Het geluk van een elftal dat meestrijd om directe promotie was daarna te zien bij FC Eindhoven. Het schot dat volgde van Brym ging via een Almeerse been en een een hoge stuiter precies goed over Bakker heen het doel in voor de 2-1.

Dan hoop je dat Almere vol kracht de kleedkamer uitkomt, maar dat kwam er helaas niet uit. FC Eindhoven behield het overwicht en was te vinden voor het doel van Bakker. De 3-1 viel dan ook, maar de manier waarop is er eentje waar scheidsrechter Martens en daarmee de KNVB zich voor moet schamen. Een op het oog ongevaarlijke voorzet eindigt in handen van Bakker maar Vermeulen vliegt er als een kamikaze piloot vol in en beukt daarmee Bakker omver in zijn eigen 5 meter gebied. Dat hij daarmee de bal los laat is niet zo gek, Van der Sande staat dan klaar de bal in het doel te tikken en scheidsrechter Martens vond het allemaal wel prima. Het vaak ongekend slechte niveau van de scheidsrechtersgilde in de KKD kwam daarmee maar weer eens aan het licht.

Hoe dan ook, het staat dan 3-1 en hoe je het ook went of keert was dat ook geen onterechte voorsprong voor FC Eindhoven dat voor hun doen een geweldig seizoen draait en nog meestrijd om directe promotie. Meteen na de 3-1 kwam er een mega kans voor Sleegers, die in zijn eentje richting Bakker opstoomde. Maar daar stond de doelman zijn mannetje. Het was de laatste kans voor Eindhoven, die (terecht) achterover gingen leunen en nog meer op hun counter taktiek gingen inzetten om de voorsprong te behouden. Een slordig Almere City kon daar nog een half uur lang heel weinig tegenover zetten. Het leek een Almere City die we toch al een paar maanden niet meer hebben gezien. Verkeerde onderlinge communicatie resulteerde in balletjes naar plekken waar niemand van Almere te vinden was, of simpele passjes die te hard waren of ver naast de man werden gespeeld. Het is dan ook niet zo gek dat het niet meer lukte om nog in de buurt te komen van het doel van doelman Bertrams.

Daarmee moet City even stap op de plaats zetten met de eerste verloren partij van deze periode. Het is natuurlijk zonde in de jacht naar het laatste playoff ticket, maar er is ook nog geen man over boord. Door de winst van FC Emmen zakken we wel naar plek 2, 1 puntje achter de Emmenaren die al een periodetitel op zak hebben.

Wel moeten we het goede spel van de laatste weken komende wedstrijd weer oppakken. Dan komt NAC Breda op bezoek in Almere, let wel op: Deze wedstrijd is om 21:00 op zaterdagavond!

FC Eindhoven
3 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie

Samenvatting