Na 2 winstpartijen verloor Almere City vanmiddag voor het eerst een wedstrijd in de oefencampagne richting het nieuwe seizoen. Tijdens een besloten oefenpartij was Jong FC Utrecht met 3-0 te sterk.

Net als de voorgaande wedstrijden speelde Gertjan Verbeek de 2 helften met verschillende elftallen. In de eerste helft bestond het elftal vooral uit spelers uit het eerste elftal die in aanmerking komen voor een basisplek. Zij speelde een redelijke eerste helft waarin er een aantal kansen werden gecreëerd. De kansen resulteerde niet in doelpunten, maar Jong FC Utrecht werd goed in de tang gehouden waardoor er geen kansen werden weggegeven.

Na rust werd het Almeerse elftal aangevuld met jeugdspelers die deze voorbereiding de kans krijgt zich te laten zien aan de technische staf. Zij wisten minder tegenstand aan Jong FC Utrecht te bieden waardoor er uiteindelijk met 3-0 verloren werd. Doelpunten werden gemaakt door Mallahi, Alou en Sellouf.

De volgende oefenwedstrijd is aanstaande woensdagmiddag tegen eveneens competitiegenoot MVV Maastricht. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van SV Geinoord in Nieuwegein.