Almere City FC is donderdagochtend onder zomerse omstandigheden begonnen aan het nieuwe seizoen. Met zo’n 27 graden op de thermometer kon hoofdtrainer Alex Pastoor zijn mannen voor het eerst aan het werk zien. Afgelopen periode heeft Almere City FC geen spelers aangetrokken maar zag het wel enkele spelers vertrekken. Er was één nieuw gezicht te zien op de training en dat was proefspeler Jan Ras.

Na een lange vakantie en twee dagen met conditietesten mocht de selectie van hoofdtrainer Alex Pastoor weer het veld op voor de eerste training van het seizoen. Afgelopen periode was het vrij stil op de transfermarkt met ingaande transfers. Vandaag de dag staat de teller nog op 0 spelers voor Almere City FC terwijl de concurrenten wel de gewenste spelers contracteren. Wel zag Almere City FC afgelopen seizoen enkele spelers vertrekken. Dus met 0 aangetrokken spelers stonden de zelfde spelers op het veld uitgezonderd de vertrokken spelers.

Jan Ras

Op het veld stonden veel bekende gezichten maar ook een proefspeler: Jan Ras afkomstig van sc Heerenveen had een aflopende contract bij de Friezen. De uit Urk afkomstige middenvelder speelde al sinds 2010 bij sc Heerenveen. Mede vanwege enkele blessures wist de 23 jarige Ras niet door te breken in de hoofdmacht van de Friezen. De komende dagen zal worden bekeken of Jan Ras een versterking is voor Almere City FC.

Jan Ras
Foto: Ron Baltus/Almere City FC

De eerste oefenwedstrijd voor Almere City FC is op 2 juli, dan zal er worden geoefend tegen Jong AZ. De eerste competitiewedstrijd is op 5 augustus op bezoek bij VVV Venlo