Almere City FC heeft de eerste slag geslagen op de transfermarkt tijdens deze winterse transferperiode. Joey Jacobs komt over van AZ.

De 21 jarige centrale verdediger tekent in Almere een contract tot de zomer van 2024, met een optie voor nog een seizoen. In Almere zal hij de strijd aangaan met Frederik Helstrup, Ramon Leeuwin en de langdurige geblesseerde Breedijk. Mede door die blessure van Breedijk is een nieuwe centrale verdediger een gekoesterde wens van zowel de club als van de supporters, die dit seizoen al 48 tegendoelpunten voorbij zagen komen in slechts 21 wedstrijden. Aan Jacobs de schone taak om te helpen het aantal tegendoelpunten te verminderen.

Jacobs verruilde al in 2011 FC Purmerend voor AZ en doorliep daar de jeugdopleiding. Op 17 november 2018 maakte hij vervolgens zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong AZ. Sindsdien heeft hij al 65 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie in de benen en was hij dit seizoen vaste waarde bij de belofteploeg van AZ. Tevens speelde Jacobs in het verleden voor jeugdelftallen van Oranje.

Jacobs is blij met de kans in Almere en wil graag de stijgende lijn inzetten, zo laat hij weten op de clubwebsite: “Jacobs grijpt deze kans met beide handen aan: ,,Ik vind het sowieso heel leuk om bij deze mooie club te tekenen, de club heeft in de afgelopen jaren bewezen wat voor voetbal het kan spelen. Ik hoop samen met de rest van de selectie de stijgende lijn in te kunnen zetten en het is voor mij ook een persoonlijk doel om de Eredivisie met Almere City FC te behalen.”

Teun Jacobs ziet in de jonge speler een directe meerwaarde, maar ook een speler voor de toekomst: “Joey is een echte verdediger met veel ervaring op jonge leeftijd. Hij staat zowel over de grond als door de lucht zijn mannetje. Een echte meerwaarde op korte termijn en een speler die in de komende jaren alleen maar beter zal worden.”

Vanuit Almere City Fans: Van harte welkom Joey!