Het was een goede week voor Jelle Goselink. Nadat hij afgelopen vrijdag in Kerkrade zijn debuut maakte tegen Roda JC tekende hij gistermiddag zijn eerste profcontract bij Almere City FC. Hij tekende een contract tot de zomer van 2021, met een optie voor nog een seizoen.

De 20 jarige aanvaller begon 7 seizoenen geleden zijn carriere bij Almere City FC. Hij stroomde toen binnen in Almere City < 15. Vorig jaar was hij basisspeler bij Jong Almere City FC in de Tweede Divisie, waarin hij 9x wist te scoren.

Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg Goselink al veel vertrouwen van Molenaar en kreeg hij veel speeltijd. Dit resulteerde dan ook in het debuut van Goselink in het betaalde voetbal. Op de website van Almere City FC laat hij weten blij en trots te zijn met dit contract: “Dat ik nu mijn eerste profcontract mag ondertekenen geeft een geweldig gevoel. Ik heb lang naar dit moment toegeleefd. Het is iets waar je van kleins af aan van droomt. Dat ik van mijn hobby mijn beroep mag maken, is natuurlijk geweldig. Mijn doel is om dit seizoen bij het eerste elftal te blijven en het team te helpen om onze ambities waar te maken. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat dit resulteert in promotie naar de Eredivisie. Op dit moment ben ik vooral trots en wil ik ook mijn ouders bedanken, die mij altijd geweldig hebben gesteund. Dat is niet voor niks geweest.”

Goselink is niet de eerste speler uit de eigen jeugd die onlangs een profcontract tekende. Ook Joshua Zimmerman zette zijn handtekening onder een profcontract.