Het is tot nu toe een mooi seizoen voor Guillermo Gauna. Op 6 november 2020 maakte hij zijn debuut in het eerste van Almere City FC. Gister werd hij beloond met zijn eerste profcontract waardoor hij tot de zomer van 2023 bij de club vastligt.

Gauna doorliep de jeugdopleiding van AZ voordat hij in ruim een jaar geleden aansloot bij de beloften van Almere City FC. Inmiddels heeft hij 7 wedstrijden achter zijn naam staan in het eerste elftal. Gauna is dan ook blij dat zijn handtekening onder een contract heeft kunnen zetten en wil graag doorgroeien tot een vaste kracht bij Almere City FC.

” Ik ben heel blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij Almere City FC kan tekenen. In het afgelopen jaar heb ik mezelf goed ontwikkeld en die lijn wil ik nu doortrekken. Voor mij is dit een bijzonder moment. Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen van de club en ik heb in de afgelopen maanden al redelijk wat minuten mogen maken. Mijn doel is om mezelf te blijven ontwikkelen, door te groeien tot een vaste kracht in de hoofdmacht en samen met de ploeg de doelstellingen van de club te realiseren.” Aldus de middenvelder op de site van de club.

Technisch manager Teun Jacobs: “Guillermo is een jongen die vanuit de Academy van AZ naar ons is doorgestroomd. Hij is er in Alkmaar net niet in geslaagd om door te dringen tot de hoofdmacht en krijgt nu bij ons de kans om zijn ambities te verwezenlijken. Als club dienen wij graag als springplank voor dit soort spelers. Guillermo heeft hier de kans gekregen en die met beide handen aangegrepen. Hij is een creatieve speler, die handig aan de bal is en op meerdere posities uit de voeten kan.”