Cambuur Leeuwarden gaf Almere City FC zondagavond in Leeuwarden voetballes. Almere City FC dat de koppositie verdedigde werd aan alle kanten afgetroefd door het sterkere Cambuur. Bij rust stond het al 4-1, maar de technische staf besloot om niet van tactiek te veranderen. Uiteindelijk won Cambuur met 7-2 van Almere City FC en bezorgde de Almeerders niet alleen de eerste nederlaag van het seizoen maar ook een grote afstaffing.

Eerste helft

Almere City FC begon met een aantal wijzigingen aan het duel in Leeuwarden. Ole Tobiasen kon geen beroep doen op Kaandorp, Ahannach en Kaandorp. Ook begon clubtopscoorder Verheydt op de bankDe ploeg van Ole Tobiasen kreeg al na 3 minuten de 1-0 om de oren nadat Paulissen van randje 16 de bal achter Micheal Woud schoot. Almere City FC leek er niet echt van te schrikken want na 9 minuten schoot Blackson van grote afstand de bal achter de goalie van Cambuur en zorgde ervoor dat er een 1-1 stand op het scorebord kwam. Almere City FC leek wat meer in het spel te komen maar Schouten kopte de Leeuwarders via een corner op voorsprong. Woud kwam wel zijn doel uit maar miste de bal volledig. Vijf minuten later scoorde Cambuur weer uit een corner. Jacobs kon een afvallende bal in het doel schieten. Almere City FC was nog niet van de schrik bekomen en daar lag de 4e alweer in het doel. Almere City FC werd op het middenveld zoek gespeeld waarna Breij de bal kon binnenschieten. Almere City FC pakte zich enigszins na de 4-1 maar wist niet de tweede goal te scoren van de avond.

Tweede helft

In de tweede helft ging Cambuur verder met scoren, drie minuten hadden de Leeuwarders maar nodig in de tweede helft. Muhren zorgde voor de 5-1. En weer drie minuten later was het weer Robert Muhren die scoorde. Welliswaar uit buitenspel positie maar er was geen VAR aanwezig. Meteen vanaf de aftrap zorgde de Leeuwarders zelfs voor de 7-1. Ook dit keer scoorde Cambuur via Korte uit buitenspel positie. In de 70e minuut kwam Bouyaghlafen goed weg nadat de scheidsrechter hem geel gaf waar rood meer op zijn plaats stond na een harde overtreding. Cambuur kreeg in de 82e minuut nog kans op de 8-1 maar eindelijk zat er een Almeers been tussen het schot. In de 90e minuut scoorde Mirani uit een hoekschop de 7-2 binnen. Dit was ook meteen de eindstand in Leeuwarden.

Hopelijk dreunt deze afstraffing niet te lang na want aankomende zaterdag speelt Almere City FC alweer de volgende wedstrijd. In het Yanmar Stadion is Go Ahead Eagles om 16:30 uur de tegenstander.

SC Cambuur
7 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie