Nog nooit wist Almere City een punt te pakken in Doetinchem, tegenover een De Graafschap dat dit seizoen nog geen punt verspeelde in eigen huis. Met die statistieken ging het team van Molenaar het veld in voor de 9e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen. 90 minuten en een open wedstrijd later stond het ondanks veel kansen voor beide ploegen nog steeds 0-0 en dus wist City voor het eerst een punt te pakken in de achterhoek. Gezien de geschiedenis een prachtig punt en een mooie stap vooruit, het hadden er ook nog zomaar 3 kunnen zijn.

In de eerste helft pakte Almere City de wedstrijd goed op en waren de Almeerders zelfs beter dan de Superboeren. Dit resulteerde in een aantal goede kansen om op 0-1 te komen. Een prachtige vrije trap van Venema en een net zo mooie volley van Kaandorp werden allebei ook eveneens mooi gered door doelman Hidde Jurjus. Ook Harrison kreeg mogelijkheden om de score te openen. De spits, en daar komen we straks nog op terug, zat totaal niet in de wedstrijd en zijn kopbal ging dan ook niet het doel in.

Aan de andere kant had Smits het nakijken op een prachtig afstandsschot van Nijland. Deze ging over de doelman heen en krulde uiteindelijk op de lat. Een eerste helft waar Almere City zich prima liet zien tegenover een duidelijk zoekend De Graafschap.

Na rust trok De Graafschap de wedstrijd wat meer naar eigen hand en voerde het de druk op het doel van Smits goed op. Zo goed dat er enorme kansen ontstonden voor Vet, Van den Boomen, Owusu en Nijland. Vooral Vet en Nijland moesten eigenlijk de openingstreffer maken maar waar Jurjus een goede avond had als doelman van De Graafschap, had Smits dat aan Almeerse kant. Met geweldige reflexen hield hij zijn doel schoon.

Hoewel De Graafschap in de tweede helft wat meer balbezit had dan Almere City en de wedstrijd meer controleerde werd Almere City zeker niet weggespeeld. Ook de Almeerse zijde kwam er nog geregeld goed uit. Zo kreeg Kaandorp een goede mogelijkheid om te schieten na een mooie pass van Hunte. De behendige aanvaller besloot echter de bal aan te nemen, daar waar hij direct had moeten schieten. Tussen 2 verdedigers in was dit niet de makkelijkste opgave en dus bleeft ook het doel van Jurjus nog schoon.

De wedstrijd was alles behalve een saaie 0-0 met kansen over en weer. Een wedstrijd waarin je voelt dat de eerstscorende ploeg de wedstrijd ook wint. In de slotfase had dit Almere City FC moeten zijn. We zeggen hier expres “moeten” in plaats van “kunnen” want de kansen die Harrison nog kreeg in de laatste minuten waren zo groot dat ze er allebei in hadden moeten zitten. Maar zoals we eerder in dit verslag vertelde; De Engelse spits zat vandaag helemaal niet lekker in de wedstrijd. Toch had hij in de 86e minuut moeten scoren na een mooie passeer actie van Kaandorp. Hij legt de bal perfect terug op Harrison, maar zijn schot mist het venijn om het Jurjus moeilijk te maken. In de blessuretijd krijgt Harrison dan de allergrootste kans van de avond. Via Hammouti en Bensabouh komt Harrison geheel vrij voor de goal en staat Jurjus niet helemaal goed. Een bijna niet te missen kans, maar de inzet van Harrison rolt rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

En zo bleef het, enigzins wonderbaarlijk, 0-0 op De Vijverberg. Een uitslag waar je op voorhand wellicht voor tekent gezien het verleden, maar waar je achteraf ook 3 punten had willen hebben met de grote kansen die City kreeg. Die grote kansen kreeg De Graafschap echter ook tijdens de wedstrijd . Een gelijkspel is dan ook wel de meest terechte uitslag. Wel een wedstrijd waar Almere City zeker vertrouwen uit kan halen gezien het goede spel dat op de mat werd gelegd. Het zorgt ervoor dat wij nu al zin hebben in de volgende wedstrijd!

Almere City FC heeft nu 3 wedstrijd op rij niet verloren en staat nu steviger op de 7e plaats van de Keuken Kampioen Divisie met 15 punten. Volgende week speelt Almere City in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Vanwege de interlandweek wordt deze wedstrijd niet op vrijdag maar op zondagmiddag gespeeld. Kaarten hiervoor zijn tijdens kantooruren te koop bij de receptie van Almere City FC of aan de kassa op wedstrijddag.