De clubs die uitkomen in de Eerste Divisie bepalen vanaf komend seizoen zelf of ze gaan spelen tijdens interlandweekenden, zo laat het AD weten. Sinds een aantal seizoenen word er gewoon gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie tijdens deze weekenden. Hier is toen voor gekozen om meer aandacht naar de divisie te trekken omdat er dan geen Eredivisie voetbal is. Dit resulteert tot op heden in meer live uitzendingen op FOX en ook in een lichte stijging in het aantal toeschouwers.

Vooral Sparta en NEC klagen dit seizoen veel over het spelen tijdens interlandweekenden, terwijl FC Twente zelfs in een conflict met de KNVB terecht kwam. Zij missen bij die wedstrijden enkele spelers. Er zijn meerdere clubs die spelers missen vanwege interlands, waaronder Almere City FC, maar geen enkele andere club heeft nog zijn beklag gedaan.

In de toekomst krijgen de clubs dus zelf de keuze of ze gaan voetballen in een interlandweekend. Wanneer ze dat niet willen, word de desbetreffende wedstrijd verschoven naar een maandagavond. Die consequentie zal er overigens voor zorgen dat weinig clubs niet zullen gaan voetballen in een interlandweek, aangezien de maandagavond een onaantrekkelijk alternatief is. Het drukke speelschema zorgt er echter voor dat er geen ander alternatief is.