Een prachtig initiatief gisteravond bij Almere City FC in de wedstrijd tegen Roda JC. Midden in de Week tegen de Eenzaamheid kreeg VMCA een prominente plek rondom de wedstrijd.

Shirtsponsor SenS Online Solutions gaf zo zijn plek op het wedstrijdshirt af aan Vrijwilligers- en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) dat daarmee publiciteit kon genereren voor het nieuwe logo en het nieuwe platform van de organisatie.

Om eenzaamheid bij ouderen onder de aandacht te brengen, en natuurlijk om deze ouderen een leuke avond uit te bezorgen, waren er 80 ouderen uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken. Een aantal van hen mocht tijdens de opkomst met de spelers het veld op.

Eenzaamheid is, onder alle leeftijdscategorieën, een steeds groter wordend probleem. Het is dan ook niks meer dan klasse vanuit de club en sponsoren om dit onder de aandacht te brengen. Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan bestaat bij Almere City al jaren het sociale programma “Alle Routiniers Verzamelen”. Hierbij worden zij door de club, soms door technische staf maar laatst ook door speler Danny Post, al dan niet met de spelersbus opgehaald en naar de wedstrijd gebracht om onder het genot van een drankje en gezelligheid de wedstrijd te bekijken.

Wil je VMCA, die zich buigt over alle Almeerse vrijwilligers en mantelzorgers, steunen? kijk dan op https://www.vmca.nl/!

Voor een keer dus geen leden van de kidsclub, maar ouderen die met de spelers het veld betraden. Het zorgde voor prachtige beelden zoals te zien in deze tweet van ESPN!