Na een zomerse stop van ruim 6 weken rolt de bal eindelijk weer, al is het voor nu nog om te oefenen. Om 16:00 trapte Almere City FC in Weesp af voor de oefenwedstrijd Heerenveen onder 23. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1.

Zoals altijd in het begin van de voorbereiding stond ook deze wedstrijd in het teken van fitheid en krijgt elke speler de kans zich te bewijzen voor de nieuwe trainer, Gertjan Verbeek. Vooral het elftal in de eerste helft liet een goede indruk achter. Het had de wedstrijd al meteen naar zich toe getrokken en creëerde al snel kansen. Bouyaghlafen lukte het nog niet om te scoren maar nieuweling Maarten Pouwels, die met nummer 9 in de punt van de aanval stond, opende na een klein half uur de score. Daarna breken Pouwels en Ahannach keurig door de verdediging van Heerenveen maar word het niet goed uitgespeeld waardoor de 2-0 op zich liet wachten. Het wachten duurde slechts 1 minuut nadat Ahannach de bal goed voorzet op Bram van Vlerken die de bal binnenkopt voor het tweede doelpunt van de middag. Nog voor rust wist Pouwels er ook nog 3-0 van te maken waarmee de nieuwe spits van Almere City, die de strijd aangaat met Alweiler om aanvalsleider te worden, zich goed zien met doelpunten.

Na rust speelde Almere City met 11 nieuwe namen op het veld. Nieuwkomers Leeuwin, Duijvestijn, Arweiler en Van Hoeven mochten zich voor het eerst laten zien aan het aanwezige Almeerse publiek. Tevens kreeg de jeugd de kans in de vorm van Keller (op doel), Beaumont, Puriel, Hoogenboom, Noslin en Esajas. Vooral laatst genoemde viel in positieve zin op met een aantal mooie acties op het middenveld. Kansen waren er nog voor Almere City maar het was de grip op de wedstrijd wel kwijt geraakt en dus kon Heerenveen O23 terug komen tot 3-1. Kansen voor Arweiler, Tunga en Puriel zorgde niet meer voor een verandering in de score waardoor de eerste wedstrijd van het seizoen ’21/’22 de boeken ingaat als een 3-1 overwinning.

Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken over eventuele basisopstellingen maar het is goed om te zien dat er weer gevoetbald word, al helemaal met supporters langs de zijlijn! Opvallend was het wel dat tijdens de wedstrijd vooral de assistenten van Verbeek, in de eerste helft Rijsdijk en in de tweede helft Bakens, aan het coachen waren. de ervaren Verbeek stond de hele wedstrijd op, en tijdens regen onder, een stoeltje om te observeren. Hij zal genoeg gezien hebben om aan te werken voor op 8 augustus het seizoen begint voor Almere City. Zo ver zijn we echter nog niet, dinsdag staat namelijk de volgende oefenwedstrijd alweer voor de deur. Dan is een samengesteld efltal uit de regio Dronten de tegenstander in Swifterbant. De aftrap is om 19:30.