Edward Francis is de nieuwe versterking van Almere City FC. Hij komt op huurbasis over van Manchester City FC en wordt voor 1 jaar gehuurd. De 18 jarige Engelse jeugdinternational is een verdediger die links centraal of als linksback uit de voeten kan. Hij speelde vorig seizoen 25 wedstrijden voor Man City < 23

,,Ik kijk ernaar uit om voor Almere City te spelen”, reageert Francis. ,,Mijn eerste indruk is bijzonder goed. Deze club is weliswaar kleiner dan Manchester City, maar de ambities zijn groot. Ik krijg hier de kans om ervaring op te doen in een ander land en in het eerste elftal. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk minuten te gaan maken en belangrijk te worden voor het team. Uiteraard willen we de clubdoelstellingen halen. Het mooiste zou zijn als dat uiteindelijk resulteert in promotie naar de Eredivisie.”

Technisch directeur Robert Maaskant is blij met de nieuwe verdediger. ,,Francis is een speler die is opgeleid bij Manchester City, waar hij al vele wedstrijden in het O23-team heeft gespeeld. Het is een jongen met een geweldig karakter en een enorme winnaarsmentaliteit. Bovendien kan hij op meerdere posities worden ingezet. Het is een centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als linksback en als controlerende middenvelder.”

Edward Francis sluit zich per direct aan bij de selectie van onze nieuwe trainer,  Michele Santoni.