Almere City FC mist in een groot deel van de voorbereiding Manchester City huurling Edward Francis. Hij is geselecteerd door bondscoach Paul Simpson om met Engeland onder 19 mee te doen aan het Europees kampioenschap in Finland.

Engeland zit in de poule bij Turkije, Frankrijk en Oekrainië. Het toernooi vindt plaats van 16 tot 29 juli in Finland, En zal worden gespeeld het Seinäjoki Stadium ( SJK Seinäjoki) en het Vaasa Stadium (VPS Vaasa). Engeland zal op 17 juli de eerste groepswedstrijd spelen tegen Turkijke. Op 20 Juli mag Engeland aantreden tegen Oekrainië, gevolgd met de laatste groepswedstrijd op 23 juli tegen Frankrijk. Mocht Engeland doorgaan speelt het op 26 juli de halve finale. De finale is op zondag 29 juli in het Seinäjoki Stadium. 

Door de deelname van Engeland aan het Europees Kampioenschap onder 19 zal Edward Francis dus een groot gedeelte van de voorbereiding missen mocht het de finale halen.  Vorig jaar won Engeland onder 19 het Europees kampioenschap dat toen werd gespeeld in Georgië.

Wij van Almere City Fans wensen Edward Francis veel succes in Finland.