Almere City FC kende vrijdagavond in Velsen een droomstart. De ploeg van Ole Tobiasen kwam vrij snel op een comfortabele 0-3 voorsprong, Maar comfortabel was het uiteindelijk niet want de thuisploeg kwam nog terug tot 2-3 en Almere City FC ontsnapte zelfs nog aan een late gelijkmaker.

Drie wijzigingen

Almere City FC begon de wedstrijd met drie wijzigen. Koolwijk die vorige week zijn 5e gele kaart van de wedstrijd pakte werd vervangen door Hammouti. Helstrup die geblesseerd raakte aan het hoofd werd vervangen door Breedijk. Alhaft heeft na zijn goede invalbeurt vorige week een basisplaats veroverd ten koste van Bouyaghlafen.

Vliegende start

Almere City FC begon ijzersterk in Velsen. Binnen twee minuten kwam de ploeg van Ole Tobiasen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van de Belg Emmers die de bal bij de tweede paal vrij kon binnenschieten. Almere City FC ging meteen vol voor de volgende treffer en die kwam ook 5 minuten na de 0-1. Alhaft die zo de 16 kon binnenlopen en de bal voorgaf op Emmers die zijn tweede van de avond kon noteren. Telstar was nog niet hersteld van de twee tegenstraffers en daar was alweer de 0-3. Na 10 minuten spelen liep Alhaft weer de 16 binnen en besloot nu zelf maar te schieten en verraste daarmee doelman Schendelaar. Telstar leek zich daarna wel te herpakken want in de 16e minuut scoorde plet de 1-3 binnen voor de thuisploeg. Almere City FC wilde nog een vierde treffer maken en was daar dichtbij in de 21e minuut via Verheydt die de bal net niet kon meenemen. Drie minuten later liep Kaandorp alleen af richting Schendelaar, maar laatsgenoemde hield de bal tegen. Verheydt kreeg in de 32e minuut zijn hoofd niet goed tegen de bal na een vrijetrap van Kaandorp waardoor de bal naast het doel belande. Telstar begon daarmee iets meer druk te zetten en liet zich ook vaker zien voor het doel van Woud. Maar echte grote kansen waren er niet te noteren voor de thuisploeg. Almere City FC creëerde ook geen kans meer waardoor Almere City FC met een 1-3 voorsprong ging rusten.

Comeback Telstar?

In de tweede helft kreeg Almere City FC na 4 minuten een vrijetrap. Kaandorp schoot de vrijetrap in de bovenhoek maar doelman Schendelaar zat ook in dezelfde hoek en voorkwam een vierde treffer. Daarna speelde het spel voornamelijk af op het middenveld en wisten beide ploegen niet echt grote kansen te creëren. Redelijk uit het niets scoorde Telstar in de 66e minuut de aansluitingstreffer binnen. Bronkhorst scoorde namens de thuisploeg de 2-3 binnen. Almere City FC leek het allemaal rustiger aan te doen in de tweede helft en dat resulteerde er in dat Telstar grote kansen kreeg op de gelijkmaker. Maar in echt gevaar kwam Almere City FC niet tot de blessuretijd. Diep in blessuretijd kwam Almere City FC heel goed weg nadat doelman Schendelaar meeging naar voren bij een hoekschop. De doelman stond op randje 16 en kreeg een afvallende bal voor de voeten en schoot van afstand snoeihard op de paal. Woud kon de bal daarna met geluk pakken. Scheidsrechter van de Graaf floot daarna meteen af en daarmee ontsnapte Almere City FC aan een late gelijkmaker en won zodoende met 2-3 van Telstar.

Steviger op de tweede plaats

Door de overwinning van Almere City FC op Telstar blijft Almere City FC op de tweede plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer 3 De Graafschap verspeelde vanavond punten tegen Jong Ajax (2-2). Het verschil met de nummer drie is nu 5 punten. Koploper Cambuur Leeuwarden komt morgenmiddag in actie tegen Jong AZ en kan bij winst weer drie punten uitlopen op Almere City FC Aankomende woensdag staat het een na laatste duel van 2020 op het programma. In het Yanmar Stadion is Eredivisionist VVV Venlo de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Opstelling Almere City FC:
Woud, van Vlerken, Receveur, Verheydt, Alhaft, Lesquoy, Mirani, Breedijk, Emmers, Hammouti, Kaandorp