Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In het Parkstad Limburg Stadion waar Almere City FC in het verleden nog nooit verloor gebeurde dat ook vrijdagavond niet. Door een doelpunt van Jonas Arweiler in de blessuretijd nam Almere City FC de broodnodige 3 punten mee naar Almere.

De eerste kans was voor Roda JC, in de openingsfase was het Patrick Pflucke die 1 op 1 richting Woud liep maar laatstgenoemde hield zijn doel schoon op het schot van Pflucke. Almere City FC was niet onder de indruk van het eerste gevaar want na 7 minuten schoot Maarten Pouwels Almere City FC op voorsprong in Limburg. De spits van Almere City FC die vrij stond randje 16 schoot via de binnenkant van de paal raak. De thuisploeg kreeg na een kwartier spelen de kans op de gelijkmaker via Vente maar de aanvaller schoot in het zijnet. Almere City FC kreeg niet veel later de kans op de 2-0. Duivenstijn gaf de bal terug aan Koolwijk die zijn schot via Guus Joppen net naast zag gaan. Toch kwam Roda JC op gelijke hoogte met Almere City FC, een afstandsschot van Patrick Pflucke gaat er van een meter of 25 achter Woud in het doel die de bal zo het doel in keek. Maar lang stond de gelijkmaker niet op het scorebord want Almere City FC gaf razendsnel antwoord. Absalem verspeeld de bal in de eigen 16, Ahannach kan er in eerste instantie niet van profiteren maar Bradly van Hoeven schiet de bal vervolgens wel in het doel. Nog voor het half uur had de 2-2 al op het scorebord kunnen staan. Jubitana krulde de bal met links in de verre hoek, maar de bal raakte de paal. Roda JC probeerde nog voor rust de 2-2 te maken maar Almere City FC hield goed stand in Limburg.

Roda JC ging ook in de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker. Pflucke die verruit de gevaarlijkste man was bij de ploeg van Jurgen Streppel ging ook na rust opzoek naar een treffer maar Woud hield stand bij een aardige poging van de spits van Roda JC. Na ruim een uur spelen schoot oud-Almere City FC speler Xian emmers voorlangs het doel van Woud. Steve Tunga die in het begin van de tweede helft in het veld kwam moest de strijd al na 17 minuten weer staken vanwege een blessure. In de 65e minuut kwam Roda JC dan toch op gelijke hoogte. Xian Emmers schoot de bal achter Woud in het doel. De thuisploeg nam geen genoegen met de gelijkmaker en wilde meer. Een aantal kansen direct na de gelijkmaker leverde geen treffer op voor Roda JC. In de 72e minuut kreeg Roda JC een vrijetrap en die werd vervolgens in de muur geschoten, scheidsrechter Bos zag er hands in en gaf een penalty aan de Limburgers. Vente nam plaats achter de bal en schoot de 3-2 binnen. Almere City FC ging daarna aanvallend wisselen om nog een slotoffensief te forceren in het Parkstad Limburg Stadion. In de 84e minuut was daar dan ook de 3-3. Ramon Leeuwin kreeg het doelpunt op zijn naam na een hoekschop. Almere City FC geloofde nog in de winnende en die kwam er ook. In de 92e minuut schoot Arweiler de 3-4 binnen voor Almere City FC en zo bezorgde de Duitser Almere City FC de eerste drie punten van het seizoen. In de tussentijd maakte Marcelencio Esajas ook nog eens zijn debuut voor Almere City FC, een ander mooi hoogtepunt deze avond!

Door de overwinning stijgt Almere City FC naar de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 4 punten uit 4 duels. Volgende week zaterdag om 16:30 uur speelt Almere City FC weer een thuiswedstrijd. In het Yanmar Stadion is Top Oss de tegenstander.

Roda JC Kerkrade
3 – 4
Almere City FC
Eerste Divisie