Joshua Smits blijft nog een seizoen bij de club, hij heeft vanmiddag een contract getekend dat hem tot de zomer van 2020 in Almere houdt!

Smits kwam in januari van 2018 over van NEC en werd gehaald als beoogd eerste doelman. Een ernstige blessure hield hem echter tot de zomer aan de kant. Voor het seizoen 2018/2019 leek Smits dan toch eerste doelman van Almere te worden, hij speelde bijna alle oefenwedstrijden. Vlak voor de competitie sloeg het noodlot echter weer toe en liep hij een ernstige knieblessure op. Dat hield hem ook het hele afgelopen seizoen aan de kant en zijn contract werd dan ook niet verlengd.

Smits mocht bij de club blijven om fit te worden en afgelopen zaterdag stond hij de hele wedstrijd onder de lat tegen ASC Waterwijk. De club wilde namelijk zien hoe Smits er na zijn lange revalidatie voor stond. Dat pakte goed uit voor de doelman en dus tekende hij zijn contract voor één seizoen.

Het komende seizoen gaat hij de strijd aan met Etemadi en Plattel om te bepalen wie eerste doelman wordt. Smits zelf wil vooral aan spelen toe komen en het plezier in het spelletje terug vinden: “Het is voor mij bijzonder fijn dat de club na mijn lange periode van blessureleed opnieuw het vertrouwen in mij uitspreekt.Voor mij is het nu belangrijk om lekker fit te zijn en te genieten van het spelletje. Uiteraard hoop ik daarbij zoveel mogelijk minuten te maken”