Stijn Keller is geselecteerd voor het nationale team van Zwitserland onder 20 jaar. De 19e doelman zegt tegenover de camera van Omroep Flevoland verrast te zijn.

“Dit is een droom die uitkomt”, zegt de vaste doelman van Jong Almere City FC. “Ik heb al een paar trainingsstages meegedaan met de Zwitserse selectie, maar zat er steeds net niet bij. Om nu wel bij de selectie te zitten, is heel mooi.” Het taal verschil levert volgens de doelman geen problemen op. “Ik spreek redelijk Duits, maar het Zwitserse dialect is wel moeilijk te verstaan. Meestal moet de trainer het nog apart aan mij uitleggen in het Engels, maar dat is geen probleem”.

In de jeugd hoef je nog geen keuze te maken voor welk land je uitkomt. Stijn Keller heeft dus nog geen keuze gemaakt tussen Nederland en Zwitserland. “Ik ben nu vooral met Zwitserland bezig. Over die keuze ga ik pas later nadenken.”

Op donderdag 14 november mag Keller voor het eerst spelen in een uitwedstrijd tegen Polen, 4 dagen later wordt er tegen Italië gespeeld.