De 28 jarige Dico Koppers heeft gisteravond op Instagram laten weten dat hij stopt met betaald voetbal. De linksback stond het afgelopen seizoen nog onder contract bij Almere City maar door blessures kwam hij tot slechts 7 wedstrijden voor onze club.

Op instagram laat hij weten dat de blessures hem tot deze keuze hebben laten komen: “Na tien jaar profvoetbal heb ik besloten om voor nu een andere weg in te slaan. Voor velen misschien verrassend, maar voor mezelf niet. De laatste jaren heeft het me vooral veel energie gekost en het plezier werd steeds minder. Door meerdere blessures ben ik helaas nooit lekker in mijn ritme gekomen. Ik voel dat het tijd is om andere dingen te gaan ontdekken en nieuwe dingen te leren”

Koppers maakte op 23 oktober 2011 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Ajax in de klassieker tegen Feyenoord. Daarna speelde hij nog voor ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en sluit hij zijn profcarriere dus af bij onze club. Zijn laatste wedstrijd was op 18 oktober 2019 met Almere City op bezoek bij Telstar.

Helemaal stoppen met voetbal zal hij niet doen, hij sluit aan bij Ajax zaterdag amateurs en zal ook en trainerscursus volgen. Daarnaast start hij met een HBO opleiding. Vanuit Almere City Fans wensen wij Dico veel succes!

View this post on Instagram

New life ‼️ Na 10 jaar profvoetbal heb ik besloten om voor nu een andere weg in te slaan. Voor velen misschien verrassend, maar voor mezelf niet. De laatste jaren heeft het me vooral veel energie gekost en het plezier werd steeds minder. Door meerdere blessures ben ik helaas nooit lekker in mijn ritme gekomen. Ik voel dat het tijd is om andere dingen te gaan ontdekken en nieuwe dingen te leren! Ik heb prachtige momenten meegemaakt.. Mijn debuut voor AJAX in de Klassieker tegen Feyenoord, spelen tegen Manchester United in Europese wedstrijden, kampioen worden, spelen voor Jong Oranje en natuurlijk scoren in de Eredivisie. Niet te vergeten alle gekke teamgenoten die ik heb leren kennen. Deze momenten zal ik echt nooit vergeten ❤️ Ik ga natuurlijk niet stilzitten.. Leuk om te melden is dat ik na AJAX, ADO den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en Almere City weer terug zal keren bij AJAX ❌❌❌ Ik krijg bij AJAX de kans om in de organisatie mee te kijken en zo te ontdekken wat ik leuk vind! Ook ga ik de trainerscursus volgen en zal Ajax me hierin helpen en begeleiden. Daarnaast ga ik aan een studie beginnen (HBO Business & Innovation) en nog lekker voetballen bij Ajax Zaterdag 1 😁 Als ik één ding heb geleerd in de voetballerij, is dat je nooit weet hoe het loopt. Voor nu stop ik met profvoetbal en daar heb ik vrede mee. Aan alle clubs waar ik heb gespeeld en alle lieve mensen die me gesteund hebben tijdens mijn carrière en vooral papa en mama: dank jullie wel ❤️

A post shared by Dico Koppers (@dicokoppers) on