Almere City FC heeft zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. 2 doelpunten van Jeredy Hilterman zorgde voor de overwinning waar jeugdexponent Stijn Keller zijn debuut maakte op doel en ook direct zijn doel schoon hield.

Na de slappe start afgelopen maandag in de verloren wedstrijd bij en tegen Jong AZ was het aan Almere City om in het eigen Yanmar Stadion te laten zien dat het wel degelijk kan brengen wat nodig is om een wedstrijd te winnen. Dat lukte de vorige thuiswedstrijd tegen Oss namelijk ook en ook dit keer was het contrast tussen de laatste uit en thuiswedstrijd groot. Er waren wel een aantal wisselingen. Zo maakte Stijn Keller zijn debuut voor Almere City. De doelman, die de jeugdopleiding doorliep en al jaren bij Onder 21 onder de lat staat, kreeg zijn kans omdat Nordin Bakker geblesseerd is. Ook verderop het veld waren er de nodige wisselingen. Zo kreeg Pascu zijn kans in de basis op het middenveld en verving hij Duijvestijn die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Met Thomas Poll op de linksbuiten positie (voor Van Hoeven) en Mattoir als rechtsbuiten (voor Kromah) waren er ook in de voorhoede een aantal wijzigingen.

Vooral het loopvermogen van Thomas Poll viel al snel op. De Amsterdammer die normaal linksback staat bleef maar druk zetten op de verdediging en doelman van Den Bosch. Ook de rest van het elftal zat er vanaf de eerste minuut een stuk feller bovenop dan afgelopen maandag. Het zorgde ervoor dat Almere City FC al snel de wedstrijd kon vastgrijpen en kansen kon creëren. Een paar schoten van Poll werden nog niet echt gevaarlijk, maar een opening van Stije Resink op Akujobi zorgde wel voor een kans voor Hilterman. Akujobi kon de bal terug koppen richting de spits die met een sliding de bal in het hoekje van de goa schoof voor de terechte 1-0! Nog voor rust had het al 2-0 kunnen staan nadat druk zetten van Mattoir goed uitpakt. Door de druk van de rechtsbuiten kon de linksback van Den Bosch niet anders dan de bal terugspelen naar de doelman, maar deed dit te kort. Mattoir kon de bal oppakken en afleggen op Hilterman. Zijn schot ging echter helaas langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef dan ook bij 1-0 toen scheidsrechter Blank affloot voor de eerste helft. Den Bosch, dat zonder Anass Ahannach speelde, kon daar niet veel tegen over zetten.

Na rust bleef Almere City de controle houden over de wedstrijd, maar wist het geen kansen meer te creëren waardoor de 1-0 marge de hoop van Den Bosch op punten in leven hield. Met nog een kwartier te spelen gooien de gasten het dan ook op opportunisme en kwamen zij tot tweemaal toe dichtbij de 1-1. Ware het niet dat debuterende doelman Stijn Keller op beide kansen een goede redding in huis had in deze belangrijke fase van de wedstrijd. Den Bosch kwam er dan ook niet langs. Door het aanvallende spel van Den Bosch om de gelijkmaker te forceren kwam er ruimte voor de Almeerse aanval om ook maar weer eens de weg naar het doel te vinden. Na een goede aanval via Hilterman en de ingevalle Limbombe leek die weg gevonden te zijn, maar op een paar meter van de doellijn mistte de eveneens ingevallen Grootfaam het leeg gespeelde doel. Het zag er knullig uit na een mooie aanval, maar Grootfaam kwam op hoge snelheid niet meer uit met zijn stappen en zo eindigde hij wel, maar de bal niet in het doel van Den Bosch.

Nadat Den Bosch verder moest met 10 man, na een terechte tweede gele kaart voor Van der Heijden, lukte het wel om de weg naar de goal te vinden. Wederom een aanval via Limbombe die de bal kon afleggen op Hilterman die zijn tweede van de avond maakte. Het was dan ook de tweede keer dat de teruggekeerde goaltune Laat De Zon In Je Hart te horen was.

Uiteindelijk dus een relatief eenvoudige overwinning van Almere City, waarin veel energie zat vanuit de spelers en dus ook geheel op eigen kracht een verdiende overwinning. Een opvallend verschil met de uitwedstrijden van dit seizoen tot nu toe. Ook een prachtig debuut voor Keller die door de supporters uitgeroepen werd tot Man of the Match, wat bewees dat veel supporters hem dit debuut absoluut gunde. Door de overwinning staat Almere City nu op 6 punten uit 4 wedstrijden, en daarmee op een 9e plaats in de KKD.

De volgende wedstrijd is volgende week vrijdag uit bij Helmond Sport. Voor deze wedstrijd zijn inmiddels tickets te koop, helaas wel alleen voor de bus want er is een verplichte buscombi ingesteld.

Almere City FC
2 – 0
FC Den Bosch
Eerste Divisie