Nog 48 uur voordat de competitie ook voor ons begint! Gister gingen we in deel 1 al de eerste 7 tegenstanders in de eerste divisie af, vandaag volgen er nog eens 6!

Helmond Sport

Helmond Sport, dat werd opgericht in 1967, is zo’n club die vastgeroest lijkt te zijn in de Eerste Divisie. Het heeft maar liefst al 1713 wedstrijden afgewerkt in deze divisie en speelt al sinds 1985 onafgebroken op het tweede niveau van Nederland.

Vorig seizoen eindigde de Helmonders op een troosteloze 19e plaats met slechts 36 punten. Tijd voor verandering dus in Helmond. Dit seizoen gaan ze het proberen met een nieuwe trainer, Robby Alflen, die het stokje overneemt van clubicoon Roy Hendriksen.

Opvallend is dat Helmond Sport met Brusselers, Meijers, Snepvangers en Sprangers maar liefst 4 spelers van NAC Breda huurt. Desondanks zal het voor Helmond moeilijk worden om komend seizoen een rol van betekenis te gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie.


Club Informatie

Club naam:Helmond Sport
Bijnaam:Kattenmeppers
Oprichtingsdatum club:27 juli 1967
Stadion:SolarUnie Stadion (De Braak)
Club kleuren:Rood, Zwart
Hoogste eindklassering:Eredivisie 15e, 1982/1983
Trainer:Rob Alflen
Hoofdsponsor:Vescom


Stadion

Het SolarUnie Stadion, in de volksmond De Braak genoemd, is een stadion met 3 tribunes die samen plaats bieden aan 4.200 toeschouwers. Het stadion is al sinds de oprichting in 1967, en zelfs daarvoor, al in gebruik. Uiteraard is het al enige malen verbouwd en is op de korte zijde aan de zuidkant zelfs een onoverdekte staantribune verdwenen. Vanuit het uitvak, dat zich op de lange zijde op de hoek met dit open stuk bevind, kijk je nu zo de achtertuinen in van de woningen aan de Bakelsedijk.

Doordat de tribune op enkele meters hoogte begint en er geen plexiglazenwanden zich tegen het uitvak bevinden is het zicht op het veld redelijk goed. Wel heb je slecht zicht op de verre cornervlag door het hekwerk dat de uitsupporters met de thuissupporters scheidt.


Laatste 5 oefenwedstrijden

Helmond Sport2-1s.v. T.E.C.
Helmond Sport1-0Heracles Almelo
Al-Ettifaq2-2Helmond Sport
vv Gemert1-6Helmond Sport
SV Brandevoort0-13Helmond Sport


Wedstrijden

02-11-2018Helmond SportAlmere City FC
01-04-2019Almere City FCHelmond Sport

MVV Maastricht

De Sterrendragers, oftewel MVV Maastricht, werd in 1902 opgericht als MVC maar door een naamsverandering in 1908 heet het al 110 jaar MVV. De club uit de provincie hoofdstad van Limburg speelt al sinds het intreden van het betaald voetbal in Nederland op prof niveau. Lange tijd was dit in de Eredivisie, maar sinds 2001 speelt het nu al 17 jaar in de Eerste Divisie.

Voor Almere City FC is MVV dus ook geen onbekende en was MVV afgelopen playoffs nog de eerste tegenstander. In Maastricht werd toen voor het eerst gewonnen door een hattrick van Mirani.

Met het vertrek van Ciranni naar rivaal Fortuna Sittard is het afgelopen zomer één van hun sterkhouders kwijtgeraakt. Daar tegenover staat wel dat het onder andere Abubakar (Willem II) en Maxime Gunst (FC Eindhoven) heeft aangetrokken.

Almere City FC en MVV Maastricht oefende vorige week nog tegen elkaar en hielden elkaar met 1-1 in evenwicht.


Club Informatie

Club naam:Maatschappelijke Voetbal Vereniging Maastricht
Bijnaam:Us MVV’ke, De Sterrendragers
Oprichtingsdatum club:2 april 1902
Stadion:De Geusselt
Club kleuren:Rood, Wit
Hoogste eindklassering:Eredivisie 4e, 1956/1957
Trainer:Ron Elsen
Hoofdsponsor:Openline


Stadion

Het stadion van MVV is De Geusselt, met een capaciteit van 8.800 is het één van de grotere stadions in de Eerste Divisie maar het is zelden uitverkocht. Met 4 gelijke tribunes en dichte hoeken ademt het stadion wel voetbal uit, met de meest fanatieke MVVers op de Angelside. 

Het uitvak bevind zich op de korte zijde tegenover de Angelside en heeft een capaciteit van 550. Doordat het stadion zich aan de A2 bevind is het stadion ver weg, maar wel makkelijk te bereiken en zit je ook zo weer op de snelweg naar huis nadat we er de 3 punten mee gaan nemen.


Laatste 4 oefenwedstrijden

Almere City FC1-1MVV Maastricht
FC Den Bosch2-0MVV Maastricht
MVV Maastricht0-1Wattenscheid 09
SV Meerssen1-1MVV Maastricht


Wedstrijden

07-09-2018Almere City FCMVV Maastricht
08-03-2019MVV MaastrichtAlmere City FC

Stadion de Geusselt vanuit het uitvak met zicht op de hoofdtribune (lange zijde) en Angelside (korte zijde)
Foto: Almere City Fans

N.E.C.

De Nijmegen Eendracht Combinatie,voor de meeste bekend als N.E.C., is komend seizoen één van de titelfavorieten. Dat was het vorig seizoen natuurlijk ook al maar toen werd het in de playoffs uitgeschakeld door FC Emmen dat wel promoveerde naar de Eredivisie.

Dit jaar is echter alles anders bij de club die in 1910 werd opgericht. Jack de Gier vertrok, helaas, van Almere City FC naar Nijmegen en met hem gingen ook Kvida en Overtoom vanuit Almere die kant op. Ook Brahim Darri, Rens van Eijden, Randy Wolters en Coutinho zijn enkele namen van de vele nieuwe spelers die in Nijmegen zijn beland. 

Met Jack de Gier als trainer en andere “grote” clubs als Twente, Sparta en Roda JC die meestrijden om de titel lijkt de druk op N.E.C. een stuk minder en lijkt ook de sfeer bij de club een stuk rustiger. Voor N.E.C. zou het een mooi moment zijn om weer naar de Eredivisie te promoveren, waar het zijn tijd als profclub het meeste doorbracht.


Club Informatie

Club naam:Nijmegen Eendracht Combinatie
Bijnaam:
Oprichtingsdatum club:11 april 1910
Stadion:Goffertstadion
Club kleuren:Rood, Groen, Zwart
Hoogste eindklassering:Eredivisie 5e, 2003/2004
Trainer:Jack de Gier
Hoofdsponsor:EnergieFlex


Stadion

Stadion de Goffert ligt midden in de stad in het gelijknamige stadspark De Goffert en werd geopend in 1939. Het stadion is begin deze eeuw volledig vernieuwd en sindsdien heeft het een capaciteit van 12.500 toeschouwers. Hiermee is het op twee na het grootste stadion van de Keuken Kampioen Divisie.

Het uitvak bevindt zich op de korte zijde schuin achter het doel. Het zicht op het veld is redelijk, maar door plexiglazenwanden ook enigzins belemmerd als je lager in het vak staat. Het mooie van de Goffert is dat je de auto achter de tribune parkeert waar de oude contouren van de oude tribunes nog goed zichtbaar zijn.


Laatste 5 oefenwedstrijden

JVC Cuijk0-4N.E.C.
N.E.C.2-1RKC Waalwijk
N.E.C.2-1Kayserispor
FC Dordrecht1-1N.E.C.
Helders Elftal0-6N.E.C.


Wedstrijden

05-10-2018Almere City FCN.E.C.
22-02-2019N.E.C.Almere City FC
Foto: Almere City Fans

Jong PSV

Het beloftenelftal van PSV trad in 2013 samen met Jong Ajax, Jong FC Twente en Achilles ’29 toe tot de Eerste Divisie. De clubs moesten het wegvallen van AGOVV, RBC, HFC Haarlem en SC Veendam opvangen. Sindsdien is Jong PSV niet meer weg te denken uit de Eerste Divisie. De afgelopen 2 seizoenen eindigde het zelfs in de top 5. Niet dat dat er verder toe doet want Jong PSV mag niet promoveren en dus ook niet meedoen aan de play-offs.

Jong PSV zal bij supporters van Almere City FC vooral bekend blijven als de club en plek waar we onze eerste prijs ooit hebben gewonnen. In december 2014 won Almere City FC er met 0-1 door een doelpunt van Aslanyan/Mamedov en pakte daarmee voor het eerst de periodetitel.


Club Informatie

Club naam:Jong Philips Sport Vereniging
Bijnaam:Philips, Rood-witten, Lampjes
Oprichtingsdatum club:31 augustus 1913
Stadion:De Herdgang
Club kleuren:Rood, wit
Hoogste eindklassering:Eerste Divisie 4e 2016/2017
Trainer:Dennis Haar
Hoofdsponsor:EnergieDirect


Stadion

Jong PSV werkt zijn wedstrijden af op het trainingscomplex van PSV: De Herdgang. Aan het hoofdgebouw van het complex zit een tribune met voor de rest alleen nood/circustribunes rondom het veld. Ook het uitvak heeft alleen een onoverdekte noodtribune en bevind zich op de korte zijde linksachter het doel. Verder zit er alleen een heg tussen het uitvak en het veld waardoor je zicht prima is.

PSV heeft grote plannen met De Herdgang en is al bezig met het verbouwen/uitbreiden van het hoofdgebouw. In de plannen staat ook de mogelijkheid tot het bouwen van tribunes rondom het hele veld met een uiteindelijke capaciteit van 2.500 plaatsen. De club heeft echter nog niet besloten of ze dit ook gaan uitvoeren.


Laatste 4 oefenwedstrijden

Jong PSV2-0Al Nasr
Jong PSV4-3Jong AZ
Jong PSV3-1Darlington 1883
Jong PSV1-0Jong FC Utrecht


Wedstrijden

21-12-2018Jong PSVAlmere City FC
26-04-2019Almere City FCJong PSV

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk is opgericht in 1940 en speelt sinds 1985 betaald voetbal toen het toetrad tot de Eerste Divisie. Al snel wist het te promoveren naar de Eredivisie nadat het in 1988 kampioen was geworden. Er brak toen een glorieuze tijd aan met 19 seizoenen onafgebroken Eredivisie. Vanaf 2007 hopt RKC een beetje heen en weer tussen de Eerste Divisie en de Eredivisie maar sinds 2014/2015 lijkt RKC zijn lot in de Eerste Divisie te moeten accepteren. Na de degradatie in 2014 werd het direct laatste van de Eerste Divisie. Doordat degraderen uit de Eerste Divisie dat seizoen niet bestond kon het nog betaald voetbal blijven spelen. Verder dan een 10e plaats zijn ze sindsdien echter niet meer gekomen.

Komend seizoen is RKC één van de vele clubs die het tij wil keren en dat willen ze gaan doen met een bekende van Almere City FC. Fred Grim is namelijk de nieuwe hoofdtrainer. Grim heeft bij Almere City FC bewezen dat hij een relatieve underdog beter kan laten presteren. Met spelers als Bilate en Maatsen lijken ze ook goed ingekocht te hebben. Ook Almere City FC spits en indonesische ster Ezra Walian speelt komend seizoen op huurbasis bij RKC. Hiermee is Walian de eerste speler die door Almere City word verhuurd aan een andere betaald voetbal club.

Club Informatie

Club naam:Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk
Bijnaam:
Oprichtingsdatum club:26 augustus 1940
Stadion:Mandemakers Stadion
Club kleuren:Geel, Blauw
Hoogste eindklassering:Eredivisie 7e 1990/1991 & 2000/2001
Trainer:Fred Grim
Hoofdsponsor:Mandemakers


Stadion

Het Mandemakers Stadion heeft aan alle kanten tribunes en ook de hoeken zijn dicht gebouwd. Hierdoor heeft het stadion een capaciteit van 7.508. Het stadion opende in 1996 de deuren nadat het gebouwd werd op dezelfde plek als het oude stadion van RKC, Sportpark Olympia. het stadion opende nog met open hoeken en een capaciteit van 6.000. 

Het uitvak bevindt zich schuin achter het doel op de korte zijde. Doordat de tribune op een paar meter hoogte begint kijk je prima over het hek heen en heb je goed zicht op het veld. 


Laatste 5 oefenwedstrijden

Kozakken Boys1-2RKC Waalwijk
PEC Zwolle3-0RKC Waalwijk
N.E.C.2-1RKC Waalwijk
Maccabi Haifa0-0RKC Waalwijk
Zulte Waregem3-1RKC Waalwijk


Wedstrijden

28-09-2018Almere City FCRKC Waalwijk
15-02-2019RKC WaalwijkAlmere City FC
Het uitvak in het Mandemakers Stadion
Foto: Almere City FC

Roda JC Kerkrade

Roda JC is sinds afgelopen mei misschien wel één van onze favoriete tegenstanders. Toen waren de limburgers natuurlijk de tegenstander in de tweede ronde van de play-offs. Na een 0-0 gelijkspel in eigen huis en 1-2 overwinning in Kerkrade degradeerde Roda naar de Eerste Divisie en vierden wij met zijn allen feest.

De fusieclub die opgericht werd in 1962 zal er alles aan willen doen om wraak te nemen en kan dat al snel doen. Komende vrijdag zijn zij de eerste tegenstander in de competitie die we in eigen huis tegen zullen komen (tickets hier verkrijgbaar).

Roda is het niet gewend om in de Eerste divisie te spelen en kwam vanaf 1973 tot en met 2014 onafgebroken uit in de Eredivisie. In het seizoen 2014/2015 wist Almere City FC in de competitie ook te winnen in Kerkrade (1-4) maar wisten de Koempels wel weer te promoveren via de nacompetitie. De club geld als één van de grote titelfavorieten, maar lijkt daarvoor eerst weer rust binnen de club te moeten vinden.

Afgelopen zomer raakte Roda maar liefst 15 spelers kwijt en heeft het er pas weer 8 aangetrokken. Vooral het verlies van spelers als Auassar, Kum, Schahin, Avdijaj en van Peppen is niet makkelijk op te vangen. Toch zijn ze de competitie gisteravond goed begonnen met een 2-1 zege op Jong Ajax

Club naam:Sportvereniging Roda Juliana Combinatie Kerkrade
Bijnaam:Koempels
Oprichtingsdatum club:27 juni 1962
Stadion:Parkstad Limburg Stadion
Club kleuren:Geel, Zwart
Hoogste eindklassering:Eredivisie 2e 1994/1995
Trainer:Robert Molenaar
Hoofdsponsor:Mascot Workwear


Stadion

Met een capaciteit van 19.979 is het Parkstad Limburg Stadion het op één na grootste stadion van de Eerste Divisie. Het stadion werd geopend in 2000 en heeft maar liefst 37 miljoen euro gekost. Uniek in de Eerste Divisie is dat het stadion volledig omringd is met andere bedrijven. Zo zitten er onder andere een hotel, een Albert Heyn en een Basic Fit vast aan het stadion.

Hoewel het stadion lang niet altijd uitverkocht is kan het sfeervol zijn in het stadion, met de fanatieke aanhang van Roda op de korte zijde. Het uitvak is aan de andere kant op korte zijde geplaatst. Ook hier is het uitvak schuin achter de goal gevestigd. Vanwege de grote van het uitvak kan je een prima plekje uitzoeken die goed zicht biedt op het veld. Aan de voorkant van het veld staan hekken met daar bovenop anti-klim maatregelen. Deze hebben bij de playoffs voor meerdere bebloede handen gezorgd.


Laatste 5 oefenwedstrijden

Roda JC Kerkrade0-1Al-Batin F.C.
Roda JC Kerkrade2-0FC Den Bosch
Darmstadt 984-1Roda JC Kerkrade
FC Eindhoven0-1Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade1-2VVCS


Wedstrijden

24-08-2018Almere City FCRoda JC
01-02-2019Roda JC KerkradeAlmere City FC

De spelers warmen zich op in het Parkstad Limburg Stadion voor de play-offwedstrijd
Foto: Almere City Fans

Morgen volgt het laatste deel in de “De Tegenstanders” serie met de laatste 6 tegenstanders!