Almere City FC speelde vrijdagavond voor de laatste kans om nog kans te maken op directe promotie naar de Eredivisie. Maar dan moest de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk wel winnen op de Vijverberg. Iets wat in het verleden nog nooit lukte. Maar lang keek Almere City FC tegen een 2-1 voorsprong aan in Doetinchem. Maar door een late gelijkmaker in de 95e minuut van De Graafschap lijkt Almere City FC definitief afgehaakt in strijd om promotie naar de Eredivisie en lijkt zich dus op te moeten maken voor de Play Offs.

Almere City FC begon met een gewijzigd elftal tegen De Graafschap in tegenstelling tot de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vorige week. Frederik Helstrup, Steve Tunga, Tim Receveur, Ilias Alhaft en Ilias Sรถrensen namen de plekken in van Faris Hammouti, Ruggero Mannes, Oussama Bouyaghlafen, Mees Kaandorp en Radinio Balker. Meteen in de openingsfase ging het al mis bij Almere City FC. In de derde minuut schoot Lieftink de 1-0 al binnen en dus kon Almere City FC in de achtervolging op De Vijverberg. Buiten het stadion begonnen de Superboeren alvast met het feestje buiten het stadion. De commentator van dienst van ESPN was nauwelijks te verstaan door al het vuurwerk. Almere City FC nam het initiatief daarna over en had in het eerste kwartier maar liefst 80% balbezit. De ploeg van Interim-trainer Jeroen Rijsdijk had wel moeite om tot een goede kans te komen in de openingsfase.

In de 22e minuut legde scheidsrechter Martin van den Kerkhof het spel even stil vanwege het slechte zicht in het stadion wat afkomstig was van het vuurwerk buiten het stadion. Een kopkansje van Verheydt in de 35e minuut was de eerste echte mogelijkheid voor City om de gelijkmaker te maken maar de spits kopte ruim over het doel heen. De Graafschap kreeg vlak voor de rust de kans om de score naar 2-0 te brengen maar een schot van van de Pavert ging naast het doel van Woud. Almere City FC had de blessuretijd van de eerste helft nodig voor de gelijkmaker. Sorensen schoot Almere City FC op gelijke hoogte tegen De Graafschap. Een minuut na de gelijkmaker kreeg Almere City FC zelfs de kans op de 1-2. Koolwijk schoot in eerste instantie maar via de rebound zag Smeets de bal voor de lijn worden gered. Na 4 minuten blessuretijd gingen beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

Almere City FC wilde meteen weer aanvallend voetbal spelen tegen De Graafschap. In de 57e minuut kopte Thomas Verheydt Almere City FC op een 2-1 voorsprong op De Vijverberg middels een prachtige kopballetje in de verre hoek. Na de voorsprong van Almere City FC nam De Graafschap voor het eerst sinds minuut 3 weer het heft in handen. Na 72 minuten spelen kreeg De Graafschap een goede mogelijkheid voor de gelijkmaker maar een afstandsschot van Hamdaoui werd door Woud gekeerd maar in de rebound struikelde platje over de bal en zo kwam Almere City FC goed weg op de Vijverberg. Almere City FC had het zwaar in de slotfase tegen De Graafschap. In de blessuretijd kreeg Verheydt de kans op de 1-3 maar hij schoot naast het doel van De Graafschap. In de allerlaatste slotminuut scoorde De Graafschap alsnog de 2-2.

Door dit late gelijkspel blijft het gat met De Graafschap 6 punten met nog 3 duels te spelen. Almere City FC lijkt zich op te moeten maken voor de Play Offs om promotie naar de Eredivisie nu directe promotie ver weg blijft voor de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk. Volgende week vrijdag speelt Almere City FC met publiek tegen Jong Ajax in het Yanmar Stadion.

De Graafschap
2 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie