De nieuwe speeldata voor de Keuken Kampioen Play-Offs zijn bekend. De wedstrijd voor promotie en degradatie tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie krijgen nieuwe data door het verplaatsen van een complete speelronde in de Eredivisie.

Nieuwe datums:

Eerste ronde: 10 en 14 mei

Halve Finale: 19 en 22 mei

Finale: 25 en 28 mei

Het aanvangstijdstip veschilt, aankomende vrijdag weten wij hier meer over.

Halve finale

Vermoedelijk stroomt City in de halve finale in. Dit komt door de goede klassering op de ranglijst in de Eerste Divisie. City hier zeker van zijn door aanstaande vrijdag in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax minimaal 1 punt te pakken. Mocht City deze plaats vast houden op de ranglijst dan speelt het in de halve finale tegen Go Ahead Eagles.

virtueel schema Keuken Kampioen Play-Offs.

Nieuwe data

Dat de play-offs nieuwe speeldata krijgen, komt door de KNVB en AFC Ajax. De club speelt in de halve finale van de Champions League en door het krappen schema van de KNVB in de Eredivisie en de KNVB Beker, kon Ajax niet genoeg rust krijgen. Dit tot grote woede van andere clubs in de Ere en Eerste Divisie. De KNVB had geen rekening met dit scenario gehouden en heeft een aantal doordeweekse speel dagen in de eredivisie gepland aan het einde van dit seizoen. Hierdoor kwam de KNVB in de knoop.

Door dat de Eredivisie langer doorgaat, moesten ook de play-offs voor promotie en degradatie worden uitgesteld.