Het is alweer September, de herfst doet langzaam zijn intrede en daarmee ook weer de gure en koude wedstrijden in de regen. De eerste conclusies kunnen langzaam worden gemaakt, aangezien de competitie deze maand al een paar rondes verder is. Ook is het vaak  de maand waarin de beker, net als dit seizoen, weer van start gaat!

2001: FC Omniworld stoot door tot de knockout fase van de KNVB Beker

Sinds de degradatie van FC Den Bosch naar de Eerste Divisie en het toetreden van Almere City FC tot het betaald voetbal mogen we ieder jaar met plezier naar de brabantse hoofdstad. Er is daar in de afgelopen jaren al het één en ander gebeurt met Almere City FC, van de degradatie in 2011 tot de ongeslagen reeks in De Vliert die al sinds 21 februari 2014 aanhoudt, met afgelopen vrijdag alweer de 3e overwinning op rij in het stadion van FC Den Bosch.

Stadion de Vliert begin 2001.
Foto: FCDBFans

Maar wist je ook dat de club daarvoor al een trip mocht maken naar het zuiden? In het seizoen 2001 wist FC Omniworld, toen nog amateurs, namelijk door te stoten naar de 2e ronde van de KNVB Beker. De eerste ronde bestond in die tijd nog uit een groepsfase en daarin werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen zowel FC Lisse (thuis) en het Amsterdamse KBV (uit). De grootste verrassing was een mooie zege tegen de profs van Stormvogels/Telstar. Het werd in eigen huis 2-1 voor FC Omniworld door doelpunten van Marco van der Kramp en Richard Pel. 

Omniworld werd met 5 punten tweede in de poule, Telstar wist namelijk wel te winnen van Lisse en KBV en eindigde met 6 punten net boven FC Omniworld. Door de 2e plek plaatste Omniworld zich voor de knockoutfase en mocht aantreden in en tegen FC Den Bosch. Hoewel we nu bezig zijn met een mooie reeks in Den Bosch wisten de amateurs toendertijd niet te winnen. Het werd op 25 september 2001 2-0 voor de ploeg die op dat moment nog Eredivisie speelde. Precies 17 jaar later zal Almere City FC aan de KNVB Beker van dit seizoen beginnen met een wedstrijd tegen FC Dordrecht (tickets nog verkrijgbaar).

2012: De slechtste seizoensstart ooit

Momenteel is Almere City FC bezig met de beste seizoensstart ooit. In de eerste 5 wedstrijden werden er al 10 punten gehaald en na 6 wedstrijden staan we al op 13 punten. Een schril contrast met de start van het seizoen 2012/2013.

Onder leiding van Dick de Boer begon Almere City FC toen stroef aan de competitie. Er werd in de eerste 5 wedstrijden geen enkel punt gehaald. Verloren werd van Go Ahead Eagles (0-2), Helmond Sport(2-1), FC Volendam (1-3), TOP Oss (2-3, de welbekende belchinees wedstrijd waarin Almere met 8 man eindigde en zelfs toen nog wist te scoren) en SC Cambuur (5-2). Met 0 punten en een doelsaldo van -9 was het een absoluut dramatisch begin van de competitie. In de winter werd Dick de Boer ontslagen en kwam Fred Grim als nieuwe trainer. Het is hem uiteindelijk gelukt te eindigen op een respectabele 13e plaats.

Het is pas 6 jaar geleden, maar het laat goed zien welke grote stappen de club heeft gemaakt in dat korte tijdsbestek!

Kort: Bes tekent bij Almere City, Nieuw clublied en grootste overwinning in een officiële wedstrijd

In september 2014 vond Almere City FC in John Bes een nieuwe Commercieel Manager. Voor Bes een stap die succesvol bleek te zijn want sinds 2016 is hij de Algemeen Directeur bij de club.

In de rust van de wedstrijd FC Omniworld – AGOVV Apeldoorn presenteerde Robert Leroy op 15 september 2006 het nieuwe clublied. Hoewel het nummer niet meer gebruikt wordt door de club, halen de vaste rotsen onder de supporters het nummer nog wel eens naar boven. Voor wie hem niet kent: Luister er hier naar!

De KNVB Beker in het seizoen 2007/2008 kon niet beter beginnen voor de Almeerders. Op 25 September 2007 werd het in het prachtige Stadion Esserberg in Haren maar liefst 1-8 tegen Be Quick 1887. Krimp, Mulders (2x), Ceesay (3x), Arana Barrentes en Matusiwa kwamen namens Omniworld op het scorebord terecht.

Vlaggen en spandoeken worden opgehangen op de oude houten tribune van Stadion Esserberg voorafgaand aan de wedstrijd.
Foto: Rob van den Brink