De donkere dagen zijn nu toch echt gekomen, wedstrijden in koude regen en Sinterklaas heeft weer mogen aanmeren: Het is november! Over het algemeen is November niet een hele boeiende maand, niks is minder waar bij Almere City FC! Deze maand aandacht voor de overname van de club door de Kroonenberg Groep en de bekerwedstrijd in een uitverkocht huis tegen NAC Breda.

p.s. Er was ook nog iets met een schietincident met ajax huurling Osei Kofi, daar kan je hier meer over lezen onder het kopje Christian Gandu.

2010: Kroonenberg Groep nieuwe eigenaar van Almere City FC

Het toenmalige logo van Almere City FC

Almere City FC kwam het betaald voetbal binnen onder leiding van Rene ter Borgh en zijn bedrijf Ruitenheer, met hulp van Midreth B.V. en de Kroonenberg Groep. Met ter Borgh werden de eerste stappen gezet in deze wereld en werd onder andere het stadion gebouwd (de hoofdtribune, businessclub en tribune aan de kant van de hoge ring). Financieel ging het echter niet geweldig. Om de club naar een hoger niveau te tillen werd er een aandelenplan ontwikkeld.

De Kroonenberg Groep, waarvan Lesley Bamberger de eigenaar is, besloot echter alle aandelen te kopen en daarmee werd het bedrijf in november van 2010 de nieuwe eigenaar van de club. Hiermee werd de club ook direct schuldenvrij, kwam er een raad van commissarissen (met Rene ter Borgh, Lesley Bamberger en Tonny Bruins Slot) die geadviseerd werden door Arie van der Eijden. van der Eijden zou tevens de voorzittersrol van ter Borgh overnemen. Raymond Groenteman werd daarnaast nog eens fulltime aangesteld als directeur.

Een flinke verandering dus bij de club. Nu, zo’n 8 jaar later, kunnen we zeggen dat deze overname een succes is geweest. De club staat er financieel goed voor, ook al heeft Kroonenberg Groep een aantal seizoenen garant gestaan voor de tekorten. Ook heeft Kroonenberg ieder jaar geinvesteerd in alles wat een club proffesioneel maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de goede faciliteiten voor de spelers, de Football Academy, de businessclub die sindsdien meerdere keren is uitgebreid en alweer uit zijn voegen barst en natuurlijk de stappen die op het veld zijn gezet.

Met de Kroonenberg Groep zijn er stappen gezet waar iedereen op had gehoopt. Met het gevormde 5 jaren plan (die na 2020 afloopt) moet het allemaal eindigen in de Eredivisie. De stappen in de afgelopen seizoenen en de plek op de ranglijst van dit seizoen laat zien dat dit een reëel doel is!

2008: Welkom in de hel van Almere; bekerwedstrijd tegen NAC

Foto: Rob van den Brink
“Welkom in de hel van Almere”

In 2008 wist FC Omniworld na een overwinning op Helmond Sport (2-2, winst na penalties met doelman Mark Zegers als held) zich te plaatsen voor de volgende ronde. Net als in 2007, toen Heracles Almelo de tegenstander was, lootte de club een Eredivisionist. Dit maal mocht NAC Breda zich opmaken voor een trip naar het Mitsubishi Forklift Stadion.

De wedstrijd raakte, met ongeveer 2.900 toeschouwers, volledig uitverkocht. Tot de playoff wedstrijd van afgelopen seizoen tegen De Graafschap was dit de best bezochte wedstrijd van Almere City FC. Voor de jongens van Vak F1 (tegenwoordig D) en E2 een mooie gelegenheid om eens groot uit te pakken. Dat gebeurde dan ook en bij het begin van de wedstrijd verscheen er een spandoek over de gehele E/F tribune: Welkom in de hel van Almere!

FC Omniworld zou de wedstrijd domineren en knalde er vol bovenop. Het zorgde voor een aantal kansen, bijvoorbeeld voor Richard Haklander die zijn kopbal net gekeerd zag worden door Jelle ten Rouwelaar. Maar zoals de aloude voetbalwet luidt: Als je zelf niet scoort, dan gaat die er aan de andere kant in. En zo maakte Amoah in de 93e minuut volkomen onverdiend de enige en winnende treffer van de avond: 0-1. Fanzine De Rat heeft nog een mooi verslag vanuit de kant van NAC op hun site staan.

De trainer van NAC die avond? Juist, onze eigen Technisch Directeur Robert Maaskant. Maaskant was na de wedstrijd nog zo vriendelijk om sorry te zeggen tegen de Almeerse supporters en zag gelukkig ook in dat “zijn” NAC die avond niet hoorde te winnen. Het was een mooie voetbalavond die de volgende foto’s wel bewijzen. Voor de oude rotten onder ons halen we nog één mooie foto boven water, Maaskant met de held van die tijd Winter: