Juli, de maand waarop het nieuwe seizoen weer van start gaat! Voorbereidingen zijn deze maand vaak in volle gang en belangrijke beslissing gaan meestal per 1 juli in. Dat is ook niet anders bij onze club!
Op 1 juli 1978 fuseren De Zwarte Schapen en AVV Argonaut samen tot de nieuwe vereniging A.Z.S. (Argonaut Zwarte Schapen). Beide clubs zijn afkomstig uit Amsterdam. Argonaut, opgericht in 1933, was lid van de Amsterdamsche Voetbalbond voordat de KNVB in 1940 de afdeling Amsterdam opende. Beide clubs zijn voorlopers van het huidige Almere City FC en met deze datum kan er ook gesproken worden over de geboortedatum van de club die we nu kennen en liefhebben.

In 2009 was er spraken van dat de club weer deze naam zou krijgen, maar werd het uiteindelijke Almere City FC.


Aanleg kunstgrasmat


Deze zomer heeft het kunstgrasveld van Almere City FC plaats gemaakt voor natuurgras, maar in juni 2005 werd juist de omgekeerde weg bewandeld. FC Omniworld maakte die zomer de overstap van de zondag Hoofdklasse A (toen het hoogste amateur niveau) naar de Gouden Gids Divisie (Eerste Divisie). Om dit te bewerkstelligen werden er niet alleen nieuwe tribunes gebouwd, maar kwam er ook een nieuwe grasmat in. Dit werd toen een kunstgrasmat en daarmee was FC Omniworld de 3e club in Nederland die voor plasticgras koos.


 

Uitgelicht: Een nieuw logo

Met de overstap van het amateurvoetbal naar het betaald voetbal, onderging de club veel veranderingen. Op het sportpark werden er 2 nieuwe tribunes geplaats aan de lange en korte zijde van het stadion. Naast de bestaande kantine kwam een nieuw gebouw. Hierin was de receptie en business club ruimte te vinden, maar ook de kleedkamers voor beide elftallen, scheidsrechters kleedkamers, washok, veiligheidsruimte en de speaker ruimte.

Ook het logo van de club werd veranderd. Het Omniworld logo dat gezamenlijk werd gebruikt door zowel de afdelingen voor Basketbal, Volleybal, Zaal- en veldvoetbal werd aangepast. De tekst gingvan paars/rood naar Oranje/Zwart en het schaap van het Zwarte Schapen logo was weer terug te vinden in het nieuwe logo. Dit was ook een eis van een aantal mensen die al langer bij de club zaten. “Geen schaap? Dan ook geen betaald voetbal” De rest van het logo kreeg de kleur paars, wat ook de club kleuren waren van het nieuwe FC Omniworld.

Logo FC Omniworld dat werd gebruikt van 2005 tot 2010


Het logo waarmee FC Omniworld het betaald voetbal in ging zou uiteindelijk slechts 5 jaar gebruikt worden. Nadat de naam van FC Omniworld in Almere City FC veranderde ging het logo terug naar zijn tijd als De Zwarte Schapen Almere.

Eerst zou in het Omniworld logo een voetbal komen, die dus uiteindelijk toch is vervangen door het oude schaap.

Logo Almere City, zoals gebruikt in het seizoen 2010/2011.