De maand Augustus is traditioneel de maand dat de competitie weer begint. Dit jaar onder de naam Keuken Kampioen Divisie, maar hier voor onder de namen Jupiler League en Gouden Gids Divisie. Wat bracht deze maand in geschiedenis van Almere City FC?

Juan Viedma, dat is de naam van de speler die voor het eerst scoorde voor FC Omniworld. op 22 augustus 2005, in de thuis wedstrijd tegen FC Den Bosch wist de geboren Heemskerker in de 34e minuut het eerste doelpunt te scoren voor De Zwarte Schapen. Omniworld stond toen al 0-2 achter door 2 doelpunten van Berry Powel. In de 3e minuut al kreeg de ploeg uit ‘s-Hertogenbosch  een penalty nadat Mounir Biyadat neergehaald werd door Marcel Huisman. FC omniworld verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-3. 

Uitgelicht: Debuut FC Omniworld in het water gevallen

12 augustus 2005 was de dag dat FC Omniworld de eerste wedstrijd in het betaald voetbal zou gaan spelen. Thuis tegen BV Veendam in het eigen Mitsubishi Forklift Stadion zou het moeten gaan gebeuren. Iedereen was de dagen hiervoor druk in de weer om het net nieuw gebouwde stadion in orde te krijgen voor de wedstrijd. Maar jammer genoeg door de vele regelval in de dagen daarvoor, was het kunstgras in het Almeerse stadion onbespeelbaar geworden. De wedstrijd werd 10 minuten voor de aftrap door scheidsrechter Mike van der Roest afgekeurd.

De wedstrijd werd uiteindelijk op 5 september ingehaald. FC Omniworld verloor die wedstrijd met 1-2. 

Het officiële debuut van FC Omniworld werd een uitwedstrijd bij FC Eindhoven op 19 augustus 2005. De spelers van trainer Jan Schulting wisten niet te scoren en verloren met 2-0.

Mitsubishi Forklift Stadion.

Augustus is ook de maand dat, Almere City FC voor één week bovenaan stond in de Jupiler League. Op 8 augustus 2014 speelde Almere City FC thuis de eerste wedstrijd van het seizoen tegen MVV Maastricht. Met doelpunten van Vincent Jansen (12′), Fabian Serrarens (39′, 56′) Norair Aslanyan (51′) en Enzio Boldewijn (85′) wist de ploeg van Fred Grim met 5-0 te winnen. Door deze uitslag stond Almere City FC voor 1 week, eerste in de Jupiler League.

De 5 wedstrijden hierna werden overigens wel verloren van De Graafschap (3-0), Jong FC Twente (0-1), FC Eindhoven (2-1), SC Telstar (3-1) en Go Ahead Eagles (2-0)