Hoewel de zomerstop in Juni in volle gang is gezet, begint ook de transfermolen te draaien. Dit zorgt vaak voor sensationeel nieuws. Ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen is dan al vaak in volle gang!Op 25 juni 2015 wordt bekend dat Vincent Janssen de stap maakt naar AZ en daarmee naar de Eredivisie. De spits, die in de zomer van 2013 de overstap naar Almere maakte, kreeg daarmee zijn verdiende beloning voor zijn harde werk in Almere. In 2 seizoenen speelde Janssen 69 duels in het shirt van Almere City FC. Daarin scoorde hij 29 keer. Janssen maakte bij AZ een geweldige groei door. Met 27 doelpunten was hij het seizoen erop direct topscoorder van de Eredivisie.


 

Uitgelicht: Nordin Amrabat de eerste verkochte speler

Als je aan supporters van het eerste uur vraagt wie het grootste talent is die ooit in Almere heeft gespeeld krijg je met enige regelmaat Nordin Amrabat als antwoord. De Nederlands-Marrokaanse speler kwam in de zomer van 2006 transfervrij over van SV Huizen. Bij de eerste wedstrijd van het seizoen 2006/2007 maakte Amrabat zijn debuut in het paarse shirt van FC Omniworld. Hiermee maakte hij op 19 jarige leeftijd ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Hoewel die wedstrijd met 3-0 verloren ging in Dordrecht zou Amrabat al snel uitgroeien tot smaakmaker van de selectie. 

Nordin Amrabat eenmalig in keepers tenue bij oefenwedstrijd tegen FC Almere. Foto: Almere City Fans


De Naardenaar speelde in zijn eerste profseizoen vrijwel alle wedstrijden, 36 wedstrijden kwamen er uiteindelijk op de teller. Met 14 doelpunten werd hij ook nog eens clubtopscoorder dat seizoen. Als dat nog niet genoeg was maakte hij ondertussen zijn debuut voor Jong Oranje. Dat ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij en op 15 juni 2007 krijgt Amrabat de eer om de eerste speler te zijn die verkocht wordt aan een andere club.

Amrabat vertrok naar VVV Venlo, dat net gepromoveerd was naar de Eredivisie. Ook hier zou hij slechts één jaar voetballen voordat hij vertrok naar PSV. In Eindhoven pakte hij met de Johan Cruyffschaal zijn eerste prijs.  Na 56 wedstrijden in 3 seizoenen voor de superboeren begon Amrabat aan zijn buitenlandse avonturen. In Turkije speelde hij achtereenvolgens voor Kayserispor (38) en Galatasary (34) zijn wedstrijden. Met Galatasary werd hij kampioen van Turkije (’12/’13) en pakte hij 2x de supercup (2012 & 2013). Galatasaray verhuurde hem daarna aan het spaanse Malaga, dat hem vervolgens volledig overnam. Na 59 wedstrijden in de Primera Division vertrok Amrabat voor maar liefst 8 miljoen euro in de winterstop van 2016 naar Watford, dat toen voor lijfsbehoud vocht in de Premier League. Hier kwam hij tot 44 wedstrijden, waarna hij verhuurd werd aan CD Leganés. Hiermee keert hij terug naar de Primera Division. 

Amrabat in actie in het Mitsubishi Forklift Stadion


Hoewel Amrabat in zijn periode bij FC Omniworld wedstrijden speelde voor Jong Oranje koos hij uiteindelijk om uit te komen voor de nationale ploeg van Marokko. Hij maakte zijn Marokkaanse debuut in 2011 en in 2018 speelde hij op wellicht het hoogst mogelijke podium voor een voetballer. Met Marokko speelde hij 3 wedstrijden op het WK 2018 in Rusland. Hiermee is hij ook de eerste speler die zowel in Almere als op het WK heeft gespeeld.Maarten Stekelenburg is op 22 juni 2015 aangesteld als nieuwe trainer van Almere City FC. Stekelenburg werd de vervanger van de naar de KNVB vertrokken Fred Grim. Stekelenburg bewandelde juist de omgekeerde weg en was hiervoor bondscoach bij verschillende nationale jeugdselecties. Lang zou Stekelenburg niet in Almere blijven. Na slechts 15 wedstrijden, waarin 10 punten werden gepakt, werd de Amsterdammer op 1 december alweer ontslagen.