Het is weer bijna 1 april en dus vliegt het nieuws over opgezegde contracten je om de oren. Ook Almere City heeft de nodige contracten opgezegd, zo maakte de club vandaag bekend.

De contracten van Chiel Kramer, Joshua Smits, Mike Grim, Guy Ramos, Jergé Hoefdraad, Kevin Luckassen, Achille Vaarnold en Ezra Walian zijn formeel opgezegd. Dat moet de club voor 1 april doen omdat anders de contracten automatisch doorlopen. Er zitten weinig verrassingen in deze lijst, waar Luckassen en Hoefdraad de enige zijn die nog wel eens minuten maken in het eerste. Al is dat ook voornamelijk als invallers.

Omroep Flevoland laat tevens weten dat de club niet verder gaat met huurling Seck. Hij zal komende zomer weer teruggaan naar AS Roma.

Met het opzeggen van de contracten biedt Almere City zichzelf de ruimte om de komende tijd te praten over nieuwe contracten met de spelers waar ze nog wel mee verder willen. Wie dat zijn is niet bekend.

Wel wil de club verder met Mirani. Zijn contract liep ook af, maar is niet opgezegd. De club is in gesprek met de centrale verdediger en wil hem graag behouden. De Monnickendammer heeft een voorstel momenteel in beraad.