Almere City FC en Ruud Boymans hebben in goed overleg besloten het contract van de aanvaller niet te verlengen. Dat laat de club weten op twitter. Hierdoor blijft Boymans transfervrij.

Boymans tekende begin dit kalenderjaar een contract voor een half jaar bij Almere City FC na een langdurige en intensieve revalidatietraject. op 2 januari zou dit traject na 1.166 leiden naar een rentree in het betaalde voetbal tijdens de met 3-3 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Jong AZ. Zuur genoeg zal deze wedstrijd niet meer terug gevonden worden in de officiele boeken aangezien de wedstrijd achteraf werd geschrapt en opnieuw werd gespeeld door een fout van de KNVB. Officieel maakte Boymans zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Ook in Breda mocht hij nog invallen.

In een interview eerder vandaag op vi.nl liet TD Teun Jacobs nog weten op zoek te zijn naar een centrale verdediger, controlerende middenvelder en een buitenspeler. Het lijkt er dan ook niet op dat we een vervanger voor Boymans kunnen verwachten. De club heeft dan ook nog Verheydt, Harrison en Goselink onder contract die alle 3 in de punt van de aanval kunnen spelen.