Almere City FC begint het seizoen 2021/2022 op maandag 9 augustus (aftrap 20.00 uur) met een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Dat blijkt uit het competitieschema dat de KNVB op vrijdagmiddag heeft prijsgegeven. Alle betaald voetbal organisaties en lokale overheden hebben zich eerder deze week over het schema gebogen en daaruit zijn twee wedstrijden van Almere City FC van datum gewijzigd. Het hele schema is HIER te vinden.

Almere City FC start het seizoen dus met een uitwedstrijd in Noord Holland bij Jong AZ. De eerste thuiswedstrijd is op vrijdag 13 augustus. De ploeg van hoofdtrainer Gertjan Verbeek neemt het dan op in het Yanmar Stadion tegen Jong FC Utrecht. Er staat ook dit seizoen weer een treffen met De Graafschap op het programma. Almere City FC streed vorig seizoen met de superboeren om een directe promotieplek naar de Eredivisie, maar beide ploegen grepen op de laatste speelronde naast directe promotie en ook in de nacompetitie lukte het beide ploegen niet om te promoveren. De eerste ontmoeting is op zondag 10 oktober: Almere City FC – De Graafschap en op 21 januari: De Graafschap – Almere City FC.

Markermeer-derby

Ook komend seizoen staat de Markermeer-derby weer op het programma. Op vrijdag 1 oktober reist Almere City FC af naar de andere kant van het Markermeer voor een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Op vrijdag 17 december sluit Almere City FC het jaar 2021 af met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Degradanten

Komend seizoen zijn er drie degradanten uit de Eredivisie te zien in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste tegenstander komt Almere City FC al op zaterdag 21 augustus tegen in de Koel. VVV Venlo ontvangt dan de ploeg van Gertjan Verbeek. Op zondag 7 november komt het gedegradeerde ADO Den Haag naar het Yanmar Stadion en op 27 november ontvangt Almere City FC, FC Emmen in Almere. Op vrijdag 11 februari reist Almere City FC af richting Drenthe voor het treffen met FC Emmen, terwijl vrijdag 25 februari VVV Venlo richting het Yanmar Stadion komt. De laatste uitwedstrijd van het seizoen 21/22 is op vrijdag 29 april. Almere City FC gaat dan op bezoek in de hofstad bij ADO Den Haag.

Het seizoen 2021/2022 wordt afgesloten op 6 mei met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Het gehele schema is HIER te vinden.

Publiek in stadions

Ook werd vandaag bekend dat er de volledige 100% capaciteit mag worden benut bij de competitie start. Dit betekent dat Almere City FC voor het eerst sinds 1.5 jaar en de verbouwing alle 4501 plaatsen mag benutten.