De wedstrijd van zondagmiddag is voor Almere City positief geëindigd. Na een moeizame eerste helft in het eigen stadion, werd er met ruime cijfers gewonnen van ADO Den haag.

De eerste minuten van de wedstrijd was City sterk met een kans van Ilias Alhaft, maar na een klein kwartier spelen was het toch ADO dat op voorsprong kwam. Hierna kreeg ADO meer grip op de wedstrijd en kreeg het ook de kans op de 0-2. Maar vlak voor de rest maakte de keeper van de Haagse club hands buiten de 16 meter, waardoor City een vrijetrap kreeg. Deze werd genomen door Duijvestijn en binnen gekopt door Hilterman.

In de tweede helft kreeg City de kans op de 2-1, maar Hilterman wist de strafschop niet binnen te schieten. Een tweede strafschop, omdat ADO speler Daryl Werker de bal uit het doel tikte, werd wel door Almere binnen geschoten. Dit maal was het Duijvestijn die de bal van 11 meter mocht schieten. Thomas Poll en de spaanse speler Pena wisten uiteindelijk de 4-1 eindstad op het score bord te zetten.

Aanstaande vrijdag speelt Almere de laatste wedstrijd van 2022. Dan staat de wedstrijd tegen NAC Breda op het programma. Kaarten voor deze uitwedstrijd zijn nog te koop.

Almere City FC
4 – 1
ADO Den Haag
Eerste Divisie