Almere City FC heeft vanmiddag de ingelaste oefenwedstrijd tegen Vitesse gewonnen. In het eigen Yanmar was City met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Arnhem.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam Almere op voorsprong door een doelpunt van Jeffry Puriël. Vlak daarna was het weer raak voor Almere, Yoann Cathline wist de voorsprong te verdubbelen door dat Yann Kitala de bal op hem aflegde. Uiteindelijk stond bij rust er een 2-1 voorsprong op het scorebord, omdat Vitesse een paar minuten voor de rest een aansluitingstreffer maakte.

Na de rust is de opstelling van Almere gewijzigd, zo staat Bakker weer op het doel, waar de eerste helft de nieuwe aanwinst Radlinger op het doel stond. City begint overigens goed aan die tweede helft, Rajiv van La Parra maakt de 3-1 na een fout van de Arnhemse keeper.

De voorsprong van 2 doelpunten zal ook de eindstand zijn van de wedstrijd. Almere weet weer wat winnen is en dat geeft moed voor volgende week zondag, dan speelt de ploeg van Alex Pastoor tegen Excelsior in Rotterdam. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog steeds te koop.