Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbal seizoen achter de rug. Het team van de nieuwe trainer Michele Santoni won de oefenwedstrijd met 0-4 van SC Buitenboys.

Met redelijk wat vuurwerk vanaf de zijlijn, betraden om 7 uur de spelers van Almere City FC en SC Buitenboys het veld op Sportpark Polderkwartier in Almere. Het eerste doelpunt van Almere City was al snel gemaakt, na enkele minuten was het Stijn Meijer die zijn eerste doelpunt maakte. Daarna waren het Ricardo Kip (via een penalty), Youri Loen en opnieuw Stijn Meijer die de score op 0-4 brachten.

In de tweede helft kwamen er 11 nieuwe spelers in het veld en creëerde het team wel kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Eindstand na 90 minuten voetballen was dan ook 0-4. Een magere uitslag als je tegen een derdeklasser speelt, maar de voorbereiding is nog lang en de spelers zijn pas 1 week bezig.

De volgende wedstrijd staat dinsdag alweer op het programma. Almere City staat dan in Zeewolde tegenover het Regio Team van Zeewolde.

Opstelling 1e helft
Joshua Smits, Bram van Vlerken, Faris Hammouti, Damon Mirani, Edward Francis, Youri Loen, Ricardo Kip (c), Sam Krant,  Stijn Meijer, Anwar Bensabouh, Jelle Goselinkg

Opstelling 2e helft
Mike Grim, Nicky van Hilten, Radinio Balker, Samuel Brobbey, Jesper Vos, Julian Nak, Annas Ahannach, Tim Receveur, Jerge Hoefdraad (c), Ezra Walian, Achille Vaarnold