De wedstrijd tussen Almere City en De Graafschap van vrijdagavond, is in een 2-2 gelijk spel geëindigd. Ondanks een mooie sfeeractie van Vak-D, wist de ploeg van Alex Pastoor niet de 3 punten te pakken.

Al vrij snel kwamen de Super Boeren uit Doetinchem op 0-1 voorsprong. In de tweede minuut wist Jeffry Fortes het eerste doelpunt te score van de wedstrijd, door een verdedigingsfout in van Almere.

Na de openingstreffer waren de ploegen aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in de 1-1 vlak voor de rust, door Pascu. Na de thee, was het jammer genoeg alweer snel De Graafschap die van zich liet horen. Siem de Jong wist de ploeg uit de Achterhoek opnieuw op voorsprong te zetten.

Almere City kwam snel met een antwoord hier, door een doelpunt van Jochem Ritmeester van de Kamp. Beide ploegen kregen hierna nog wel wat kansen, maar de eindstand stond toen al op het scorebord.

Almere City blijft op de 4e plek staan met 36 punten. Nummer 3 FC Eindhoven kwam deze avond niet in actie en de nummer 5 MVV, staat op 2 punten achterstand, maar ook met 2 wedstrijden minder gespeeld.

Volgende week gaat City op bezoek bij SC Telstar, wees voor tickets er op tijd bij. Het vak is namelijk niet heel groot.

Almere City FC
2 – 2
De Graafschap
Eerste Divisie