Almere City heeft de ambassadeurs avond van aanstaande dinsdag verplaatst naar volgende week donderdag. Op de club website geven zij als reden dat dit komt door de “aanhoudende overheidsmaatregelen omtrent corona”. De club was van plan om samen te komen in de business lounge met de supporters, maar hierover was bij ons ├╝berhaupt nog niks bekend.

De bedoeling is nu dat de ambassadeurs avond op donderdag 29 april wordt gehouden. Of dit dan fysiek of digitaal is, meld de club niet. “Een en ander wordt definitief gemaakt na de aanstaande persconferentie van de Minister-President.” aldus de club.

Wat volgens ons ook eventueel ook een reden kan zijn voor het verplaatsen van de ambassadeurs avond, is dat er dan meer bekend is hoe de club er voor staat. Mocht De Graafschap maandag winnen van Jong PSV en vrijdag van Almere, dan is directe promotie bijna onmogelijk geworden voor Almere City. Afgelopen zaterdag verloor de club van interim trainer Rijsdijk kansloos met 3-0 in Deventer. Ondanks dat een groep supporters de spelers nog steunde bij vertrek uit Almere met veel vuurwerk om aan te geven hoe belangrijk deze wedstrijd was, werd de wedstrijd zonder enige passie en zonder schoten op doel verloren.