Almere City FC heeft vandaag de oefenwedstrijd tegen Jong AZ verloren en moet vrijdag de kleine finale spelen van het Maritiem toernooi.

Jong AZ begon gevaarlijk aan de wedstrijd. Het tweede elftal uit de kaasstad krijgt een aantal kansen op de 0-1, maar weet de bal niet achter Keeper Platel te krijgen. Ook Almere City FC weet kansen te creëren met Bensabouh en Ricardo Kip. Toch is het Jong AZ die 5 minuten voor de rust het eerste doelpunt maakt. Koopmeiners weet de bal hard in de hoek van het doel van City te schieten.

In de tweede helft is het weer Jong AZ die als eerste de kansen krijgt op een doelpunt. Reijnders, Oosting en Goudmijn waren beide dichtbij de 0-2. In de 67e minuut is het dan wel raak. Duin maakt voor de Alkmaarders het verwachte doelpunt. Meijer krijgt nog wel de kans op de 1-2, maar keeper Mees Bakker ligt in de weg. Ook Zimmerman krijgt vlak voor tijd nog kans op een doelpunt, maar schiet de bal een meter over.

Almere City FC verliest de halve finale van het oefentoernooien mag zaterdag aantreden in de kleine  finale. Ook deze wedstrijd wordt in Den Helder op Sportpark De Streepjesberg en begint om 17:00.

De tegenstander is nog niet bekend. Dat wordt de verliezer van de wedstrijd tussen het Helders Elftal en FC Dordrecht.

Foto: Almere City Fans