De oefenwedstrijd tegen SV Meppen is geëindigd in een gelijk spel. Na 90 minuten hadden beide partijen er 3 doelpunten in geschoten. Het was voor Almere City het eind van een trainingskamp op het eigensport complex, waarbij de spelers sliepen in het Almeerse Van Der Valk Hotel.

De Duitsers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Ole Käuper, maar vlak voor rust was het Jeffry Puriel die Almere op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft liep de Duitse formatie opnieuw uit. Twee doelpunten van Tobas Dombrowa brachten SV Meppen op een 1-3 voorsprong. Toch kwam Almere weer op gelijke hoogte door doelpunten van Steven Tunga en Lance Duijvenstijn.

De oefenwedstrijd tegen het Duitse 3e Liga team, was alweer de 5e oefenwedstrijd. Voor Meppen was dit de laatste wedstrijd voor het seizoen begint. Almere City FC staan er nog meer oefenwedstrijden op het programma. Zo wordt er nog gespeeld tegen FC Dordrecht, NAC Breda en wordt er op 1 juli in het eigen stadion gespeeld tegen 1. FC Köln.