Almere City FC heeft gisteren avond de oefenwedstrijd niet weten te winnen. In het eigen Yanmar Stadion kwam de ploeg van Michele Santoni niet verder dan en 1-1 gelijk spel.

City begon sterk aan de wedstrijd en zetten veel druk op de ploeg uit Maastricht. Maar toch was het Piet Nys van MVV die in de 16e minuut, de Limburgers op voorsprong zetten. Niet veel later raakte Joshua Smits van Almere geblesseerd, hij moest het veld verlaten. Waar hij precies last van heeft is nog niet bekend. Hierna ging het spel van MVV en Almere wel wat meer gelijk op en dat deed de wedstrijd niet veel goeds.

In de tweede helft was het Faris Hammouti die al na 5 minuten voor de gelijkmaker zorgden. De rest van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel kansen op een doelpunt, maar de eindstand bleef 1-1.

Volgende week vrijdag gaat de Keuken Kampioen Divisie van start zonder Jong AZ en Almere City FC. Die spelen namelijk maandag 20 augustus hun wedstrijd. Deze begint om 20:00 op het AFAS Trainingscomplex in Zaandam.