Almere City FC heeft zondagmiddag op de open dag van FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Eredivisionist. Voor Almere City FC was dit de eerste serieuze test van de voorbereiding nadat de eerste twee oefenwedstrijden met 0-10 werden gewonnen van ASC Waterwijk en FC Almere.

In het begin van de wedstrijd stond City onder druk. Goede reddingen waren er van Joshua Smits, maar aanvallend was er weinig te zien van de Almeerders. Ricardo Kip viel in de eerste helft uit, nadat hij ongelukkig terecht kwam na een duel. De middenvelder bleek wat duizelig te zijn, aldus te trainer tegenover Omroep Flevoland. Nog voor de rust kwamen de Rood Witte uit Emmen op 1-0 na een doelpunt van De Leeuw. Vlak voor rust was er nog wel een goede kans voor Almere, maar deze werd niet benut door Stijn Meijer.

In de tweede helft kwam City op gelijke hoogte door een mooie aanval van de Almeerders, die werd afgerond door Torino Hunte. Met nog een kwartier te spelen wisselde City een flink aantal spelers, maar bleef de stand uiteindelijk gelijk.

City kan terug kijken op een redelijke uitslag en leerzame wedstrijd. De spelers bedankte na de wedstrijd, het handje vol meegereisde supporters vanuit Almere.

De volgende wedstrijd in de oefen campagne staat gepland op 20 juli. Dan speelt City in Amsterdam tegen N.E.C. Deze wedstrijd is niet toegankelijk voor supporters van beide ploegen.

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans