Almere City FC heeft vrijdag avond na een rumoerige week, gelijk gespeeld in Stadion De Geusselt. Na 90 minuten kwamen beide teams niet verder dan een 1-1 eindstand. Het Almeerse doelpunt werd vlak voor tijd gescoord door spits Stijn Meijer.

Almere City FC begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste helft de betere partij. Toch was het MVV speler Jordy Croux die al na een paar minuten gevaarlijk was met een afstandsschot op het doel van Agil Etemadi. Daarna kwamen er wat meer kansen voor Almere City. Ricardo Kip wist net zo als Croux met een afstandsschot gevaarlijk te zijn, maar de MVV doelman Koopsmans tikte de bal net tegen de lat. Hierna kreeg de ploeg van Tobiasse nog meer kansen via Meijer en opnieuw Kip, maar ging het toch met de brilstand rusten.

Foto: Almere City Fans

In de tweede helft werd MVV wat gevaarlijker en dat leiden ook na 10 minpunten tot de 1-0 voorsprong voor de Maastrichtenaren. Almere City letten na een aanval niet goed op waardoor een lange bal naar voren Koen Kostons genoeg was. Oog in oog met de Almeerse doelman wist hij de bal hard in de bovenhoek te jagen.

Hierna kregen de beide teams nog kansen over en weer en is het Almere City dat vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker weet te maken. Het is Stijn Meijer die na een voorzet van debutant Rogier Benschop de bal achter de Maastrichtse doelman weet te koppen.

Almere City FC staat na dit gelijkspel nog steeds op de 10e plaats met 41 punten. Volgende week vrijdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Dan nemen de Almeerders het op tegen Sparta Rotterdam in het Yanmar Stadion.