Het is Almere City vrijdagavond gelukt om te 5e overwinning op rij te winnen. Dit gebeurde in een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De ploeg uit de hoofdstad van Brabant werd met een 3-1 verlies naar huis gestuurd.

Almere City wist in de eerste helft door een mooie goal van James Efmorfidis en een eigen doelpunt van Omar ( FC Den Bosch) een 2-0 voorsprong te pakken.

In de tweede helft kreeg FC Den Bosch wat meer ruimte en wist het onverwachts terug te komen in de wedstrijd, door een doelpunt van Sven Blummel. De Blue White Dragons wisten bijna op gelijke hoogte te komen door een schot van Danny Holla, die in de jeugd van SC Buitenboys en FC Omniworld voetbalde.

Het was echter Anwar Bensabouh, die met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, de 3 punten veiligstelde voor De Zwarte Schapen.

Het team van Ole Tobiasen blijft door de overwinning op de 6e plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie, maar komt wel op gelijke hoogte met Den Bosch. Ook in de 4e periode doet Almere City FC nu goede zaken. Het staat nu met 5 punten los op de eerste plaats. De nummer 2 Sparta Rotterdam moet nog in actie komen, maar heeft al een periodetitel te pakken.