Almere City FC speelt maandagavond opnieuw in Wijdewormer tegen Jong AZ. De ploeg van Ole Tobiasen moet de wedstrijd tegen de beloften uit Alkmaar overspelen door een fout van de KNVB.

Uit statistieken in balans

Almere City FC speelde slechts twee keer eerder tegen Jong AZ in Wijdewormer. Vorig seizoen gaf Almere City FC bijna nog een 0-3 stand weg maar won uiteindelijk met 2-3 van Jong AZ. De eerste keer tegen de Alkmaaders eindigde in een 4-1 overwinning voor Jong AZ, dat was tevens de enige nederlaag die Almere City FC ooit incasseerde tegen Jong AZ. De wedstrijd eerder dit jaar op bezoek bij Jong AZ eindigde in 3-3, maar de uitslag is dus door een fout van KNVB van de ranglijst verdwenen.

Venema en Harrison besliste heenwedstrijd

Op 20 september stonden beide ploegen tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Almere City FC won deze wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Venema en Harrison.

Foto: Almere City Fans

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong AZ

27-01-2020: Jong AZ – Almere City FC 3-3 (uitslag niet geldig)
10-09-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-1
08-02-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-0
20-08-2018: Jong AZ – Almere City FC 2-3
16-03-2018: Jong AZ – Almere City FC 4-1

Jong AZ beleeft matig seizoen

Jong AZ is terug te vinden op de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 25 punten uit 27 duels. Vorige week verloren de Alkmaarders met 5-1 op bezoek bij De Graafschap. Een paar dagen eerder werd er in eigen huis met 2-4 werd verloren van FC Eindhoven. Almere City FC staat na de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport van afgelopen vrijdag op een 9e plaats met 41 punten uit 27 duels. Bij winst, stijgt de ploeg van Tobiassen naar de 8e plaats, en passeert het N.E.C. op de ranglijst. Bij een overwinning met 5 doelpunten verschil, kan het ook over Excelsior uit Kralingen heen.

Arbitrage

Scheidsrechter maandagavond is Robin Gansner , hij wordt geassisteerd door Nils van Kampen en Joris Westhof. Jaafar Aafouallah is aangesteld als vierde official.

Het duel is live te zien op FOX Sports en te volgen via ons twitteraccount.