Gertjan Verbeek is niet langer de trainer van Almere City FC. Dit melde de club dinsdag eind van de middag op de website. Daarmee komt net als veel voorgaande trainers, na een korte periode een einde aan het trainerschap van Verbeek.

Op de website van Almere City staat het volgende te lezen: “Na een aantal intensieve gesprekken in de afgelopen dagen hebben hoofdtrainer Gertjan Verbeek en directie en RvC van Almere City FC in goed overleg besloten om een punt te zetten achter de samenwerking.

Er is vanuit beide kanten veel energie gestoken in het ingezette proces, echter is de gezamenlijke conclusie dat dat nu stokt.  Beide partijen hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit op korte termijn kan worden omgebogen.”

Het is voor Almere City alweer de 9e keer in 15 jaar dat er een trainer ontslagen werd. De afgelopen seizoen was het helemaal extreem, toen was het elk seizoen wel raak. Wat er precies mis gaat binnen de club is niet bekend, maar zeker is dat het bestuur van de club even goed in de spiegel mag kijken.

“Almere City FC gaat nu op zoek naar de juiste opvolging van Verbeek. In de tussentijd neemt de huidige technische staf de honneurs waar.” Valt verder te lezen op de website.

Wij willen namens Almere City Fans, Gertjan Verbeek bedanken voor zijn tijd in Almere. En hoewel wij nog niet precies de reden weten voor zijn ontslag behalve de tot nu toe tegenvallende resultaten, had de trainer voor ons nog absoluut niet weggestuurd hoeven worden. Het bestuur van de club mag nu eerst zelf eens goed in de spiegel kijken, waarom dit telkens fout gaat.