Almere City FC heeft voor het 5e seizoen op rij niet verloren in Den Bosch. Het werd vanavond 1-4!

Al vroeg kon Almere City FC de voorsprong openen, maar Soleri was nog niet scherp genoeg om zijn doelpunt al zo snel te pakken. Een paar minuten later was hij wel scherp en werd hij in de 16 onderuit getrokken door een Bossche verdediger, die mocht met rood vertrekken. Vossebelt, vorig jaar nog overgekomen van FC Den Bosch, maakte zich klaar voor de penalty en schoot deze keurig binnen. Nog geen 10 minuten gespeeld, al op 0-1 voorsprong en nog een rode kaart voor FC Den Bosch ook. Opmaken voor een mooie Almeerse avond zou je zeggen.

Dit pakte echter nog niet zo uit. FC Den Bosch accepteerde de achterstand niet en ging er met 10 man vol in om de gelijkmaker te maken. Almere City had daar moeite mee, hanteerde een te laag baltempo en was wat onzorgvuldig in de passing. Den Bosch tikte daarbij ook makkelijk door de verdediging heen en toen Mirani en Seck niet goed stonden op te letten kon Sappinen de 1-1 hard het doel in rammen. Hoewel beide partijen hierna nog wat kansjes kregen kon niemand nog aanspraak maken op de voorsprong. Het bleef tot aan de rust dan ook 1-1.

Na rust was het Almere City dat eindelijk liet zien met een man meer te spelen. Er werd hoog druk gezet, met een hoog baltempo gespeeld en al snel waren er een paar speldenprikken met goede afstandschoten van onder andere Youri Loen. Die wist de doelman van Den Bosch te keren maar na een inzet Efmorfidis moest hij zijn doel leeg achterlaten en kon wederom Vossebelt vrij inkoppen voor de 1-2. Den Bosch kreeg vervolgens nog wel een kans op de 2-2 nadat Plattel een voorzet niet goed inschatte, de bal verdween echter op het dak van het doel. 

Toen Soleri ook nog eens de 1-3 binnenkopte was het feest bij de meegereisde Almeerders. De goed ingevallen Kip maakte er ook nog eens 1-4 van en Sam Krant maakte met zijn debuut het feest in Den Bosch compleet. Een mooie 1-4 overwinning dus in Den Bosch! Almere City staat nu op de 4e positie in de Keuken Kampioen Divisie met 13 punten. 

Aanstaande dinsdag wordt de eerste rode van de KNVB Beker gespeeld. FC Dordrecht komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion. De wedstrijd begint om 19:45. Tickets zijn nog verkrijgbaar voor slechts 5 euro per stuk! Koop ze hier: https://tickets.almerecity.nl